Booking.com
Početna » Travel » Upozorenje stjuardese: Ovaj deo sedišta u avionu nije namenjen putnicima!
Travel

Upozorenje stjuardese: Ovaj deo sedišta u avionu nije namenjen putnicima!

Muči vas džet-leg? Pridržavajte se ovih saveta i uživajte u putovanju

Na nedavnoj Reddit diskusiji, stjuardesa je podelila važnu informaciju o mestu koje putnici često koriste bez razmišljanja – džepu sedišta u avionu. Ona je istakla da je ovo mesto najbolje izbegavati i da putnici treba dvaput razmisliti pre nego što odluče da tu odlože svoje stvari.


 

Kada je reč o brzini i praktičnosti, mnogi putnici imaju naviku da odmah stave svoje telefone, knjige ili grickalice u džep sedišta ispred sebe. Međutim, stjuardesa je upozorila da je to mesto koje treba izbegavati zbog higijenskih razloga.

“Preporučujem vam da nikada ne koristite ili stavljate bilo šta u džep sedišta. Iako su očišćeni od smeća, nikada nisu zaista čista. Mnogi putnici ostavljaju prljave maramice, čarape, žvake ili ostatke hrane, a onda sledeći putnik dođe i stavi svoj telefon, laptop ili iPad”, navela je stjuardesa.

Ova saznanja ukazuju na to da iako deluje kao praktično mesto za odlaganje ličnih stvari, džep sedišta može biti prilično neuredan i nehygieničan. Stoga, savet stjuardese je da putnici budu oprezni i da razmisle o drugim mestima za odlaganje svojih predmeta tokom leta kako bi očuvali svoju higijenu i zdravlje.

Za sigurnost i udobnost tokom leta, stjuardese pružaju ove korisne informacije kako bi putnici bili svesni potencijalnih rizika i mogli doneti informisane odluke o svojim ličnim stvarima tokom putovanja avionom.

(24sedam.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRess Serbia