Booking.com
Početna » News » Sport » A U TORINU – MUK Pitali smo naše odbojkaše što su baš ONAKO slavili pred 11.700 Italijana, a odgovor nas je oduševio
News Sport

A U TORINU – MUK Pitali smo naše odbojkaše što su baš ONAKO slavili pred 11.700 Italijana, a odgovor nas je oduševio

Odbojkaši Srbije ubedljivi protiv Nemačke na početku EP
Foto: OSS

Fantastična pobeda naših odbojkaša nad Italijom, bez izgubljenog seta, pred punim tribinama u Torinu u trećoj fazi Svetskog prvenstva, dovela je “orlove” na korak od polufinala. Još jedan meč, još jedna prepreka – i tamo su. Ali, posle lekcije “azurima” desilo se nešto vrlo zanimljivo.


Šta se desilo sinoć u Torinu?

Podsetimo, Italijani su u uvodnoj fazi deklasirali svoje rivale. Maksimalan broj pobeda, pet od pet, maksimalan broj bodova (svega dva izgubljena seta, u konkurenciji Belgije, Slovenije, Argentine, Japana i Dominikanske Republike). Kada je na red došla druga faza, usledila je lekcija Finskoj (3:0), tesan poraz od Rusije (2-3), pa izbacivanje Holandije iz dalje konkurencije (3:1).

I onda, moćna ekipa selektora Đanlorenca Blenjinija natrči na “orlove”. Ekipu koja je u svom prethodnom nastupu, protiv Poljske, osvojila redom po setovima 17, 16 pa 14 poena u tom “buđenju”. Istina, nije taj meč bio toliko bitan za ekipu Nikole Grbića, ali nije baš ni da je lepo bilo videti kako se setovi završavaju sa osam, devet, 11 razlike za rivala.

A U TORINU - MUK Pitali smo naše odbojkaše što su baš ONAKO slavili pred 11.700 Italijana, a odgovor nas je oduševio

Neko je morao da “plati” za to. Pa makar domaćin. U prvoj deonici servisi Ivovića, pa i as Lisinca, donose “+4”. Kada je Podraščanin stao na liniju, otišlo se na 16:10. U drugoj – opet Ivovićevi servisi nerviraju 11.700 navijača u Torinu, sa četiri uzastopna odmakao je “orlove” na 11:7. Lisinac i blok Grbićeve ekipe zaustavili su potonji nalet rivala. Na kraju drugog seta, Lisinac je prekinuo seriju Italijana koji su prišli na 19:18, da bi Ivović sa dva odlična servisa (jedan as), te poen Kovačevića, semafor pokazao 22:18. I, od tog trenutka – muk u Torinu.

Drugi set smo dobili. Potom i treći, za šok 11.700 navijača. Neverica na tribinama, na kojima su svi bili uvereni da će Srbija pasti. A ona – slavi.

Tamo dole na terenu, prilikom poziranja pobedničke ekipe, primetili smo da, naizgled bez ikakve euforije, iskusni Marko Podraščanin – “meditira”.

Upitali smo ga što baš takvo slavlje, a on je za Blicsport rekao:

I, tu tim rečima i leži ona slatka tajna naše odbojke. Mi je ne igramo – mi se igramo. Uz Grbićeve trenerske bravure, uz iskusne asove i nove momke koji hodaju stopama dostojnim najslavnijih generacija, dođu tako u Torino i “ugase ton”.

A U TORINU - MUK Pitali smo naše odbojkaše što su baš ONAKO slavili pred 11.700 Italijana, a odgovor nas je oduševio

“Samo se šalimo” je jako važna rečenica, jer govori o stanju duha kad je napeto.

Ona “Idemo dalje” – još važniji stav. Jer, ništa još nije gotovo, niti su “orlovi” stigli u Torino da bi samo pobedili Italiju (kao da je pa to lako). Ovog četvrtka od 20.30 igra se protiv Poljske. One Poljske, koja je razbila “orlove” pre neki dan. Tako malo nam nedostaje za polufinale, ali…

… ono stanje duha pred 11.700 Italijana govori – da novi osmesi nisu uopšte daleko.

Momci, srećno. I, samo nastavite da se šalite.

Foto: OSS

Izvor: PRessSerbia/Blic

 

 

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia