“Kao dopuna svim merama koje će se primenjivati na aerodromima i u objektima, a koje će otkloniti rizik od zaraze, naše jako zdravstvo, uz prateću infrastrukturu i visoko kvalifikovani zdravstveni kadar, dovoljno su jaki da dodatno otklone sve moguće rizike. Turska se pokazala uz disciplinu i sprovedene mere kao jedna od najuspešnijih u borbi protiv pandemije Covid-19”, istakli su.

S tim u vezi, sa turističkim agencijama i svim relavantnim subjektima i institucijama zemalja iz kojih nam dolaze gosti, podeli su, navode, sve informacije u vezi sa bolničkim kapacitetima i njihovom zdravstvenom infrastrukturom, posebno one koje se odnose na turističke regije.

Ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković nedavno je za b92.net rekao da bi Turska svoje granice za strane turiste najverovatnije mogla da otvori tek od 15. juna.

“S obzirom na to da je ovo turistička destinacija na kojoj turizam čini 15 odsto BDP zemlje, može se očekivati da ova zemlja sledi primer otvaranja ostalih, naveo je za B92. net Marković.

“Turska je turistička destinacija, gde turizam čini 15 odsto BDP, tako da je sasvim realno očekivati da i ona sledi primer drugih država koje su joj konkurencija na turističkom tržištu. U tom smislu treba očekivati sličan tretman i procedure ulaska u Tursku, najverovatnije posle 15. juna”, objasnio je ambsador.

On je dodao da su domaći letovi obustavljeni do 4. juna, a međunarodni do 10. juna.