Booking.com
Početna » Entertainment » Zanimljivosti » Tri grada iz našeg regiona na listi najlepših u Evropi
Zanimljivosti

Tri grada iz našeg regiona na listi najlepših u Evropi

Tri grada iz našeg regiona na listi najlepših u Evropi

Kada je reč o odmoru u Evropi, veliki gradovi poput Rima i Barselone obično privlače svu pažnju. Međutim, između svih atrakcija i turista koji slikaju selfije, postoji nebrojeno šarmantnih gradića u Evropi gde ne postoje redovi i gužve


Uprkos svojoj maloj veličini, oni i dalje nude sjajnu arhitekturu i predivno prirodno okruženje, a o kvalitetu provedenog vremena da i ne govorimo

Evropa je prepuna malih gradova koji su kao iz bajke, sa prelepom arhitekturom i bogatom kulturnom baštinom. Njih ne odlikuje samo to, oni imaju jedan poseban adut koji ih preporučuje putnicima da ih posete. Oni su još uvek ispod turističkih radara, i nisu opterećeni masovnim turizmom. upravo zbog toga, Mostar, Piran i Korčula su se našli među najlepšim malim gradovima Evrope. Mostar

CNN navodi da je Mostar jedan od najprepoznatljivijih simbola Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Mostar je jedan od najboljih primera očuvane i autentične islamske arhitekture na Balkanu. U gradu ima puno zanimljivih istorijski znamenitosti i atraktivnih arhitektonskih građevina, a najveće blago Mostara jeste njegovo gostoljubivo i ljubazno stanovništvo.

Od malih gradova koji su se izborili za plasman na CNN-ovoj listi najlepših iz našeg regiona nalazi se i Korčula. Za Korčulu, autori reportaže navode da je to je grad svetske klase, sa blještavo belim ulicama i zgradama isklesanim od lokalnog kamena. Korčula je inače i najnaseljenije hrvatsko ostrvo. Interesantno je navesti da je ovo jedino veće ostrvo Hrvatskoj čiji je naziv ženskog roda.

Piran su, navodi CNN, oformili Mlečani, koji su ga osvojili 1283. godine. Za Piran kažu da je mini Venecija, grad sa neverovatnom arhitekturom i tradicijom. Gradom dominira zvonik, centralno mesto zauzima Tartinijev trg a u malenoj luci su usidreni ribarskim brodići i čamci.

U Piranu nema previše hotela, a često su i pomalo skriveni i vrlo ukusno uklopljeni u ambijent grada. Magična privlačnost Pirana leži u tome da čak i u vrhuncu sezone možete da se družite sa lokalcima kojima turizam i ugostiteljstvo nisu posao, već rutina i poseban način života.

Među najlepšim ostalim gradovima tu su Reine iz Norveške, Regencos iz Španije, Tarnov iz Poljske. Tu je još i Kenmare iz Irske, Giethoorn iz Holandije i Guinmaraes iz Portugala. Na listi se nalaze još i Roscoff iz Francuske, Anghiari iz Italije, Nafplio iz Grčke, Mazara del Vallo iz Sicilije, Covelly iz Britanije i Dinkelsbuhl iz Njemačke.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ TU Magazine

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia