fbpx
Lifestyle

Top lista najskuplje hrane na svetu

Top lista najskuplje hrane na svetu

Ovu hranu sigurno ne jedete svaki dan, zapravo verovatnije je da je ne jedete skoro nikad. Ali, nečija bogata nepca imaju zadovoljstvo da uživaju u ukusima ovih prefinjenih namirnica.


Jastog

Jastozi pripadaju porodici morskih rakova, koji svake godine američkom tržištu donesu oko dve milijarde dolara. Jastog se najčešće priprema tako da ga se živ ubaci u ključalu vodu. Meso je ukusno i fino, ali je dosta i skupo. Međutim, obožavaoci kažu da ukus vredi svaki dinar…

Fugu

fugu / foto: thinkstockFugu je vrsta japanske ribe, čije meso ako nije dobro pripremljeno može dovesti do smrti. Sam proces pripreme je vrlo skup, jer fugu mogu pripremati samo kuvari s posebnom dozvolom, koji prolaze rigoroznu obuku i kontrolu.

Šafran

šafran / foto: thinkstockOvo je najskuplji začin na svetu. To uopšte nije čudno, s obzirom da za kilogram treba ubrati 150 do 200 hiljada cvetova! Cvetovi su jarko žute boje i začin ima prilično gorak ukus.

Govedina Kobe

burger od govedine kobe / foto: thinkstockPrava Kobe govedina proizvodi se od mesa posebne vrste Vagiu goveda u Japanu. Način uzgoja ovih goveda i dan danas je tajna, ali po nekim tvrdnjama, daje im se pivo i žitarice što mesu daje poseban ukus. Kilogram često prelazi i cenu od 300 dolara!

Beluga kavijar

beluga kavijar / foto: thinkstockNajskuplja namirnica na svetu, čija cena prelazi 5 000 dolara po kilogramu. Kavijar se dobija od ikre, tj. jajašca riba. Beluga se uglavnom služi na malom komadu tostiranog hleba, jer je greh sa bilo čim drugim kvariti taj božanstveni ukus.
Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close