fbpx
Entertainment Music Srbija

TIJANA BOGIĆEVIĆ NA “EVROSONGU”: Moderna pesma za raskošni vokal

TIJANA BOGIĆEVIĆ NA "EVROSONGU": Moderna pesma za raskošni vokal

Tijana Bogićević će predstavljti Srbiju u maju u Kijevu na 62. “Evrosongu”


ODLUKOM urednika Muzičke redakcije RTS, Srbiju će na 62. “Evrosongu” u maju u Kijevu predstavljati Tijana Bogićević, ali o pop pevačici raskošnog glasa naša javnost ne zna baš mnogo.

Talentovana Novosađanka, rođena 1. novembra 1981, već nekoliko godina živi i radi u Americi. Na “Evrosongu” je učestovala 2011. kao prateći vokal tadašnjoj srpskoj predstavnici Nini Radojičić sa pesmom “Čaroban”. To iskustvo joj je bilo neprocenjivo, a sada će imati priliku da na evrovizijskoj pozornici zablista u punom sjaju!

Tijana je na početku karijere pevala prateće vokale u bendu Vlade Georgieva, kao i mnogim pevačima u studiju, a 2003. je osnovala grupu “Shanene” sa kojim je nastupala u klubovima. Želju da stigne do evrovizijske scene imala je još 2009, kada se na “Beoviziji” takmičila s pesmom “Pazi šta radiš” a pre nekoliko godina je sa Aleksom Jelićem snimila duet “Još jednom“.

Ali Tijanina nesvakidašnja ljubavna priča je pre nekoliko godina raznežila mnoge u Srbiji. Pevačica je emotivnu sreću pronašla pored Afroamerinkanca, pevača Marka Robertsona, zbog kojeg se preselila u Ameriku, a venčali su se 14. marta 2015. u Bostonu. Upoznali su se u Beogradu pre desetak godina kada je Mark bio jedan od članova gospel grupe koja je ovde snimila pesme za Georgieva. Prema Tijaninom priznanju, Mark se još tada zaljubio u nju, ali je sve ostalo na drugarstvu do pre nekoliko godina kada ih je ljubav povezala neraskidivim vezom. Posle građanskog venčanja u Americi, Tijana i Mark zavetovali su se lane na večnu ljubav i pred bogom. Par je izgovorio sudbonosno “da” krajem juna, u crkvi u Sremskim Karlovcima, a mladoženja je prešao u pravoslavnu veru.

U utorak smo pokušali da stupimo u kontakt sa Tijanom, ali joj je mobilni telefon bio nedostupan. Kako saznajemo, već nekoliko dana je u Bugarskoj, a oni koji su čuli demo verziju srpske kompozicije za predstojeće takmičenje kažu da Srbija u Ukrajinu ide sa modernom pesmom.

Takmičenje za 62. “Pesmu Evrovizije” biće održano u Kijevu, od 9. do 13. maja, uz direktan prenos na RTS.

AUTORSKI TIM

AUTORI srpske pesme za Kijev su muzički producenti, kompozitori i osnivači “Simfonks internešnela” Borislav Milanov, Bo Person, Johan Alkenas i Liza En-Meri Linder. Na “Evrosongu” su ostvarili značajne uspehe, bili su deo tima austrijskog predstavnika Končite Vurst koji je 2014. pobedio s pesmom “Rise like a phoenix” i Bugarke Poli Genove koja je lane sa numerom “If love was a crime” osvojila četvrto mesto. Sarađivali su i sa Keli Klarkson, Džonom Ledžendom, Kajli Minog, Ledi Gagom, “Tokio hotelom”, “Džemirokvaj”…

Loading...

Jelena Filipovic

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

Video nedelje

MILICA TODOROVIC & MIRZA SELIMOVIC - AVET

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA