Booking.com
Entertainment Business Company Gadgets and Tech Lifestyle Zanimljivosti

Teslinog senior dizajnera zaposlio Apple

Teslinog senior dizajnera zaposlio Apple

Nakon rada u Microsoftu i Tesli, Endrju Kim se pridružio kompaniji iz Cupertina. Ovaj tranzit i Endrju Kimov nov položaj u Apple-u pokreće glasine o Apple Car projektu, električnom automobilu i autonomnom brendu.


Endrju Kim je ostavio poziciju senior dizajnera u Tesli da bi se pridružio Apple-u. Na njegovom LinkedIn profilu sada može da se vidi da radi u Apple-u od decembra 2018. Kim-ov Instagram takođe potvrđuje da je njegov prvi dan u Apple-ovom sedištu bio prošlog utorka. Kim je radio na interfejsu Windowsa 10 i proizvodima kao što su HoloLens ili Xbox One S u Microsoftu, gde je ostao tri i po godine. Zatim ga je angažovao Tesla, gde je radio na dizajnu Modela S, X, I i Y kao i V2 Roadster-a. Veći deo njegovog dizajnerskog rada, međutim, bio je posvećen enterijeru Modela 3.

Teslinog senior dizajnera zaposlio Apple

Dugo kruže priče da Apple radi na automobilu, ali kompanija nikada nije potvrdila ili porekla. Međutim, u poslednje vreme, prihvaćeno je mišljenje da možda kompanija ipak ne radi na automobilu. Apple-ove ambicije na automobilskom tržištu su kasnije predstavljene kroz rad na autonomnim automobilima. Nije nikakva tajna da Apple poseduje test vozila na javnim putevima sakupljajući podatke za autonomni sistem, na kojem radi a Kim bi mogao da učestvuje sa svojim iskustvom u korisničkim interfejsima.

Međutim, neka od najnovijih zapošljavanja koje je Apple napravio će još jednom izneti špekulacije da kompanija možda radi na stvarnom automobilu. Kim nije jedini bivši Tesla zaposleni koji se pridružio Apple-u. Da podsetimo, objavljeno je tek u avgustu da se bivši podpredsednik sektora za Mac hardver, Doug Field, vratio se u kompaniju pri čemu je napustio Apple kako bi postao Teslin glavni inženjer vozila. Sa Andrew Kim-om sada u Apple-u, neki će ovo videti kao indikaciju da je Apple-ov projekat sa automobilom je još jednom aktuelan.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia