Booking.com
Početna » Lepota i zdravlje » Tegobe sa stomakom ukazuju na dublje emocionalne probleme
Lepota i zdravlje

Tegobe sa stomakom ukazuju na dublje emocionalne probleme

Nelagode sa varenjem nam kao simptom mogu poslati poruku da u određenom segment života imamo izazov. Poslušajmo telo šta nam govori!


Želudac obavlja jednu od ključnih funkcija za naše telo – obezbeđuje da hrana koju unesemo bude obrađena kako bi hranljive materije iz nje mogle dalje da podrže funkcije našeg organizma. Znamo da nam od snage našeg imunološkog sistema zavisi da li ćemo biti zdravi ili bolesni, da li ćemo oboleti od različitih virusnih i bakterijskih infekcija ili nekih težih oboljenja. Zato je za opšte zdravlje najvažnije da nam gastrointestinalni trakt nesmetano radi i da uspostavimo dobro varenje.

Slično se dešava i kada obrađujemo ideje i misli. Određene informacije unosimo u sebe, a onda ih naš um razlaže, obrađuje i integriše.
Kao što nezdrava hrana nije dobra za naše telo i imuni sistem, tako i neobrađene misli, ideje i emocije nisu dobre za našu vitalnost i mogu imati toksično delovanje.

Tradicionalna kineska medicina emocionalnu disharmoniju često navodi kao primarni uzrok različitih tegoba.

Kao što je fizičkom telu potrebna hrana za rast i obavljanje svakodnevnih aktivnosti, tako nam je potrebna emocionalna, mentalna i duhovna hrana. Sa metafizičke tačke gledišta, „blagostanje“ se ne postiže samo promenom ishrane, već nam je potrebna holistička promena, koja pre svega podrazumeva promenu ponašanja i načina izražavanja emocija.

Svaki emocionalni poremećaj utiče i na rad sistema organa za varenja i obrnuto – sistemi organa za varenja utiču na emocije. Emocionalno uznemiravanje kod ljudi može izazvati upalu želudačne i crevne sluzokože, hiperaciditet (gorušica), lezije (oštećenja) na sluzokoži, opstipaciju, dijareju… Zato ako imamo problema sa varenjem, velike su šanse da imamo problema i sa varenjem određenih događaja i određenih emocija.

Zapitajte se zato – Šta od ovoga što mi se događa ne mogu da svarim i prihvatim? Tek kada postignemo psihičku smirenost i naš stomak će biti mirniji.

Foto:Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas

 

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia