Booking.com
Travel

Tajne destinacije: Ovih 10 gradića su neotkriveni biseri za turiste

Tajne destinacije: Ovih 10 gradića su neotkriveni biseri za turiste
Foto: Youtube

Mnoge poznate evropske destinacije mogu se pohvaliti šarenim kućama i ulicama koje ne mogu da vam ne zapadnu za oko.


Ipak, postoji jedan takav grad u Španiji, koji je, na sreću, još uvek dobro čuvana tajna, a to je Viljahojosa, koji se takođe sastoji od sjajno oslikanih fasada duž zaista prelepe plaže, i pravo je čudo da je još uvek neotkriven. Ima oko 35 hiljada stanovnika, nalazi se između Alikantea i Benidorma, a ove godine je bio na vrhu liste najboljih tajnih destinacija koju je objavio sajt European Best Destinations.

Naravno, posle ovog članka ne morate samo da guglate Viljahojosu, jer ćete saznati i za neke druge gradove. Na listi se, recimo, našao i jedan gradić iz susedne nam Hrvatske, ali koji, iako leti vrvi od turista, strancima još uvek nije dobro poznat. Reč je o Primoštenu koji je zauzeo visoko treće mesto.

Na drugom mestu našla se još jedna španska destinacija – Ares del Maestre, dok je na četvrtom bila mađarska Bokoda. Zapravo je reč o “plutajućim” kućama izgrađenim na istoimenom jezeru.

U prvih 10 našli su se i Naantali (Finska), Bur (Farska ostrva), Blavand (Danska), Ulm (Nemačka), Aljezur (Portugal) i Dartlo (Gruzija).

Šta god od gore navedenog posetite, sigurno se nećete pokajati.

Izvor: PressSerbia/punkufer.hr

PRess Serbia