Booking.com
Travel

Tajland, Normandija, Argentina, ali Crna Gora je prva na listi! Top destinacija za penzionisane džetsetere

Crnogorci zadovoljni, najbrojniji Rusi i Srbi!

Crna Gora je prva među top pet džetset destinacija za penzionisanje, piše za Forbs Katlin Pedikord i među ostale navodi Francusku, Argentinu i Tajland.


 

“Džetset destinacije za penzionisanje su prelepa, prijatna, bezbedna utočišta koja nude ekskluzivne mogućnosti za život – idealna za pronicljive penzionere koji žele da uživaju u zarađenom”, napisala je Predikord.

Prema njenim rečima, najznačajnija razlika između penzionisanja džetseta i “običnog” odlaska u penziju u inostranstvu je ta što budžet nije na granici izdržljivosti, a džetset penzioneri takođe prepoznaju koje su najbolje mogućnosti da u inostranstvu dobiju više za svoj novac, a da im troškovi pritom ne predstavljaju problem. Zbog toga imaju više opcija gde da provedu i potroše svoju penziju.

“Njihova motivacija za preseljenje u inostranstvo nije isključivo smanjenje troškova života. Oni žele i da steknu nova, jedinstvena životna iskustva i vide stvari do kojih prosečna osoba ne stigne u svom životu. To su nove stavke u njihovom serijalu zanimljivih priča i traženju najboljeg od svega što svet može da ponudi”, piše Predikord.

U izboru pet najboljih svetskih destinacija za penzionisanje na prvom mestu navodi – Bokokotorski zaliv, uz procenu da je ovde za dvoje potrebno imati mesečni budžet od 2.900 USD.

S pogledom na isti deo mora kao jugoistočna Italija, Bokokotorski zaliv se može pohvaliti sa 57 milja divne obale okružene visokim planinama i zadivljujućim fjordom. Severna Kalifornija je jedino drugo mesto koje se s njim može porediti, napisala je ona za Forbs.

Duboka uvala Jadranskog mora je zaliv prošaran šarmantnom mešavinom srednjovjekovnih gradova i luksuznih modernih objekata, te marinama za super jahte. Ultra bogati tretiraju ovaj raj za jahte kao svoju privatnu rivijeru.

Bokokotorski zaliv je dobro poznat investitorima, ali sa pristupačnim troškovima života, prekrasnim pejzažom, lakom rezidentnom politikom, značajnom zajednicom iseljenika i beskrajnim mogućnostima rekreacije, takođe ima veliku privlačnost za životni stil džetset penzionera.

Ostale privlačne destinacije su, kaže, Duvil u Normandiji, u Francuskoj, zatim Mendoza u Argentini, Puket na Tajlandu i ostrva Turks i Kaikos u Atlantskom okeanu, preneo je portal RTCG.

(24sedam.rs/pixabay)

PRess Serbia