Booking.com
Početna » News » Svet » Svetski mediji: Umesto Ibice pravo na EXIT
Festival Srbija Svet

Svetski mediji: Umesto Ibice pravo na EXIT

exit, novi sad, festival, press serbia

Višestruko nagradjivani muzički festival EXIT ove godine je privukao veliku pažnju vodećih svetskih medija, koji ga svrstavaju medju najbolje evropske festivale i letnju destinaciju koja se ne sme propustiti.


U svojoj trijumfalnoj godini, u kojoj je po drugi put osvojio titulu Najboljeg velikog evropskog festivala, o EXIT-u su pisali najuticajniji svetski mediji.

Prema pisanju CNN-a EXIT je jedna od nezaobilaznih stavki za posetu Srbiji i njenim prirodnim lepotama, dok Britanski Daily Mail u opširnom članku o najboljim svetskim nadolazećim turističkim destinacijama predlaže EXIT kao zamenu za čuveno špansko ostrvo Ibica, navodi se u saopštenju organizatora.

I prestižni The Guardian početkom godine sastavio je opsežan tekst o vrhunskim provodima za 2018. godinu po mesecima, pa iako je jul tradicionalno krcat muzičkim dešavanjima, EXIT je izdvojen kao obavezna stavka u globalnom kalendaru dešavanja. A list Mirror je otišao korak dalje od Gardijana i osim što su festival uvrstili medju najbolje, objavili su i opširan članak posvećen samo EXIT-u.
Vodeći evropski muzički magazin NME ponudio je čitaocima posebnu aplikaciju koja im predlaže idealan festival, a medju predlozima su se našli EXIT i Sea Star.

Irski Irishexaminer je posvetio dva članka EXIT-u a u naslovu retorički pita “Da li je EXIT najviše kul festival u Evropi”, dok je njihov glavni konkurent Daily Edge izdvojio EXIT kao letnju destinaciju koja se ne sme propustiti. Vodeći svetski turistički vodič Conde Nast Traveller na svojoj listi najboljih svetskih festivala, prepoznali su jedinstvene početke EXIT festivala kao aktivistički napor mladih da menjaju svet oko sebe.

EXIT festival biće održan od 12. do 15. jula na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu i predstaviće neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su Grace Jones, Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens i mnoge druge.

 

 

Izvor: beta

About the author

Aleksandra J.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia