Booking.com
Beograd Društvo News

SVETSKI DOGAĐAJ U BEOGRADU: Najveću evropsku tehnološku konferenciju “Tomorrow” otvoriće predsednica Vlade Ana Brnabić

SVETSKI DOGAĐAJ U BEOGRADU: Najveću evropsku tehnološku konferenciju "Tomorrow" otvoriće predsednica Vlade Ana Brnabić
Foto: Marko Obradović Edge

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić otvoriće u petak najveću evropsku tehnološku konferenciju Tomorrow, koja će se od 12.05. do 14.05. održati u Štark Areni u Beogradu.


Ovaj najznačajniji tehnološki događaj okupiće više od 10 hiljada poznavalaca i ljubitelja blokčejna, metaversa i veštačke inteligencije koji će svoja znanja i iskustva razmenjivati kroz 10 tematskih panela i više od 30 specijalnih uvodnih predavanja.

TOMORROW KONFERENCIJA POSLE DUBAIJA, STIŽE U BEOGRAD: Veliki događaj u Štark areni - Svetska imena iz domena savremenih tehnologija u Srbiji
Foto: Marko Obradović Edge

Već prvog dana zakazan je panel “Kako vlada podržava nove tehnologije” na kojem će govoriti predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, direktor za IT i preduzetništvo pri kabinetu premijerke Vlade Republike Srbije Nenad Paunović i izvršni direktor Blokčejn centra Dubaji dr Marvan Alzarouni.

Panel za koji su učesnici iskazali najveće interesovanje je jedna od najhitnijih tema u ovom trenutku –  zavisnost od digitalne tehnologije koji organizuje EXIT festival. Imajući u vidu da statistika pokazuje da je ovaj oblik zavisnosti u modernom vremenu ispred svih ostalih, moramo sebi postavimo pitanje: Kako će dalji razvoj tehnologije i virtuelne stvarnosti uticati na situaciju u kojoj smo se našli? Govornici na ovom panelu biće član legendarnog benda Pink Flojd Skot Pejdž, savetnica ministra turizma i omladine Snežana Klašnja, Bojana Jevtović iz UNICEF-a, kao i osnivač i direktor EXIT festivala Dušan Kovačević.

TOMORROW KONFERENCIJA POSLE DUBAIJA, STIŽE U BEOGRAD: Veliki događaj u Štark areni - Svetska imena iz domena savremenih tehnologija u Srbiji
Foto: Marko Obradović Edge

Tokom tri dana neponovljivog tehnološkog iskustva, organizatori Tomorrow konferencije akcenat su stavili i na promovisanje uloge žena u svetu savremenih tehnologija, kroz panel Žene predvode put ka budućnosti na kojem će govoriti i predsednica Blokčejn inicijative Srbije Emilija Vuković.

Više od 100 međunarodno priznatih govornika i prezentera, među kojima je svakako važno naglasiti predavanja koje će držati nagrađivani reditelj i najprodavaniji autor “Njujork Tajmsa” Jan Halperin, proslavljeni evropski ekonomski stručnjak Ervin Voloder, princeza metaversa Kristina Jan Zang, dok će kao regionalne tech zvezde svoje prezentacije imati koosnivač ECD-a Aleksandar Matanović, i naravno svetski priznati ekonomista i broker Vladimir Đukanović.

Podsetimo, ulaznice za beogradsku Tomorrow konferenciju su u prodaji po najpovoljnijim cenama na  www.tmrwconf.net.

 

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

PRess Serbia