Booking.com
News Društvo

Svečani prijem za heroje zdravstva: Grad Užice podržava medicinske radnike i nakon kovida!

Svečani prijem za heroje zdravstva: Grad Užice podržava medicinske radnike i nakon kovida!

3,2,1 – Užice! Na inicijativu gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević, Grad Užice odlučio se zahvaliti radnicima koji su u Zdravstvenom centru Užice bili angažovanim tokom izazovne pandemije kovida. Za njih je organizovan svečani prijem, a nedavno su im ponuđeni i ugovori o stalnom zaposlenju.


 Prijemu je, pored gradonačelnice Užica, dr Jelene Raković Radivojević, načelnika Zlatiborskog okruga Desimira Popovića i menadžmenta ZC Užice prisustvovala i direktorka RFZO dr Sanja Radojević Škodrić.

„Grad kontinuirano ulaže u jačanje svojih zdravstvenih ustanova. Tokom kovida, obezbedili smo opremljen prostor za kovid bolnicu, pružili finansijsku podršku nabavci neophodne opreme i smeštaju zdravstvenih radnika koji su došli iz drugih opština i gradova. Nakon kovida, fokusirali smo se na rekonstrukciju i obnovu objekata, sprovodeći potpunu rekonstrukciju Zdravstvene ambulante u Sevojnu“, istakla je gradonačelnica Raković Radivojević, čestitavši zdravstvenim radnicima na predanosti i angažmanu tokom teškog pandemijskog perioda.

„U narednim danima planirano je otvaranje potpuno novog antituberkuloznog dispanzera, a jednaka pažnja posvećena je i unapređenju seoskih ambulanti“, naglasila je.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, prof. dr. Sanja Radojević Škodrić, rekla je da država nije zaboravila hrabre zdravstvene radnike.

„Istaknutu podršku pruža i Republika, čiju kontinuiranu podršku očekujemo“, dodala je Radojević Škodrić, naglasivši da “ugovori o stalnom zaposlenju predstavljaju jedan načina kojima se želimo odužiti za hrabrost i posvećenost tokom pandemije kovida-19.”

Takođe, istakla je da se nastavlja sa povećanjem plata lekarima, koje su od 2012. godine do danas uvećane za 111%, dok su medicinskim sestrama plate uvećane za 138%.

Tokom prijema je istaknuto i da je, po najnovijem zaključku Vlade zaposleno 8.436 zdravstvenih i nezdravstvenih radnika koji su bili angažovani tokom kovida, a pre toga je od marta 2020. godine zaposleno 4.000, pa je ukupno u zdravstvenom sistemu zaposleno od tada 12.436 osoba. U Zdravstvenom centru Užice stalne ugovore dobila su 82 lica, a 12 ih je zaposleno u Specijalnoj bolnici Čigota. Čestistke im je uputio i načelnik Zlatiborskog okruga Desimir Popović.

uzice 2 uzice 3(3,2,1 – Srbija, Pressserbia team/copyright printscreen instargram)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: BRESKVICA – KUME MOJ (OFFICIAL VIDEO)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia