fbpx
Health and beauty News Saveti

Šumske jagode kao prirodni lek: Ovo bobičasto voće sprečava holesterol i dijabetes!

Šumske jagode kao prirodni lek: Ovo bobičasto voće sprečava holesterol i dijabetes (

Sok od šumskih jagoda posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa jetrom jer regeneriše ćelije jetre veoma brzo.


 

Ove slatke crvene bobice koje možete pronaći u šumi nisu samo lepe za videti već su izrazito lekovite, a kada pročitate koliko, verovatno ćete poželeti da se prošetate po obližnjem šumarku, livadi ili pašnjaku, po brdskim i planinski delovima.

Možete ih naći od juna do oktobra i možete da iskoristite i njihov list. Naravno, nije lako nabrati veliku količinu, ali vredi probati.

Njihovu lekovitost su izuzetno cenili i Rimljani. Sok od ovih čarobnih bobica najbolje je piti na prazan stomak tri puta dnevno.

Dijabetes, giht, visok nivo holesterola i arterioskleroza mogu biti sprečeni i ublaženi nakon 12 dana lečenja šumskim jagodama. Ovom terapijom možete lečiti i reumatizam. Za vreme ove terapije preporučuje se i sunčanje. Jede se 150 – 200 g jagoda pre jela i tako 3 puta dnevno. Savetuje se da za to vreme izbegavate meso i sintetičke proizvode.

List šumskih jagoda nikako ne bacajte, jer od njega možete napraviti čaj koji čisti krvne sudove, bubrege i jetru. Osušeni listovi se kuvaju u vodi oko 20 minuta, a pije 2 do 3 puta dnevno.

Ako ne želite da ih tražite možete i da ih samo gajite, ali smatra se da na taj način gube određena lekovita svojstva.

(stil)

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close