Booking.com
Lepota i zdravlje Lifestyle Zanimljivosti

Štikle uništavaju vašu kičmu!!!

Stikle za svaku priliku 2

Nošenje neudobne obuće nije ni malo naivno 


Istraživanja Američkog medicinskog udruženja ukazuju na to da 78 posto žena oseća boldok nosi cipele s visokim potpeticama. Međutim, to nije jedini problem koji izazivaju štikle.

Kada nosite visoke potpetice, vaše telo mora da održava ravnotežu. Da biste to učinili, donji deo leđa se gura napred, a poravnavanje kukova i kičme se menja. Vaši mišići kuka moraju stalno da se savijaju kako bi održali ravnotežu. A ako često i dugo nosite visoke potpetice, ti mišići će se skraćivati ​​i stezati. To, zauzvrat, može da dovede dobolova u kukovima.

Ovakva obuća svu težinu spušta na zglobove, pa tako stradaju kolena ulgavnom. To može da uzrokuje osteoartritis. Uobičajeni simptomi uključuju bol u zglobovima, ukočenost i ograničen raspon pokreta.

Usled nošenjaštikli, javlja se opterećenje kičme i menja se poravnanje, što za posledicu ima preteranu aktivaciju mišića, a postoji mogućnost i od povreda.

Anatomske promene kičme mogu da dovedu do brojnih zdravstvenih problema, kao što su foraminalne stenoze, bolovi, slabost mišića i grčevi.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ STIL

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia