fbpx
Health and beauty

Šta znači znojenje u predelu prepona?

Teško da postoji žena koja ne trpi neprijatan vlažan osećaj oko svoje vagine tokom vrućih letnjih dana. Evo kako možete da ublažite neprijatnosti, efikasno i bez mnogo truda. I šta zapravo znači znojenje u predelu prepona?


 

“Znojenje je klima-uređaj tela koji omogućava da se rashladite”, kaže za portal “Prevention.com”, dermatolog dr Džois Imahiobom.  Ona ističe da na određenim područjima tela kao što su pazuh, prepone i teme postoji više znojnih žlezda, pa se većina žena više znoji i u vaginalnom području.  A vaginalno područje specifično je jer ima dve vrste žlezda znojnica, pa nekada nastane i problem neprijatnih mirisa.

Dr Suzan Fridler, dermatolog iz Njujorka, objašjava:

“Vagina je unutrašnji deo tela i ona se ne znoji, ali se znoji ono što je okružuje – vulva. Većina tela je pokrivena endokrinim žlezdama kojih u ljudskom telu ima između dva i pet miliona, a najviše ih je na donjem delu stopala i na dlanovima”. 

Znojenje je tako sasvim normalno, ali ako ga prati neprijatan miris, to može biti simptom vaginalne infekcije.

Ono što možete da uradite da ublažite znojenje u predelu prepona i neprijatnosti jeste da nosite pamučni donji veš, preporučuje se i skraćivanje stidnih dlačica, ali i izbor adekvatnog intimnog gela.

(superzenab92)

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close