fbpx
Društvo Lifestyle Zanimljivosti

Šta se u vašem telu dešava pet dana pošto ugasite Facebook profil

SKANDALČINA U FEJSBUKU, OTKRIVENE ŠIFRE MILIONA KORISNIKA: Evo kome su sve poznate NAŠE lozinke! Posebno obratite pažnju ako koristite OVU APLIKACIJU!

Mnogi ovih dana pričaju o gašenju svojih Facebook profila, ali nisu ni svesni da bi to moglo da utiče ne samo na nivo zaštite privatnosti, već i na zdravlje.


Zavisnost od društvenih mreža nije nova tema, ali sada, u kontekstu akcije “Obrišite Facebook”, koja je zaživela nakon skandala sa curenjem privatnih podataka korisnika, stiže i vest od dejstvu te odluke na fizičko i psihičko zdravlje. Naučnici sa Univerziteta u Kvinslendu istraživali su učinke gašenja Facebook profila na nivo stresa i, uopšte, psihofizičko stanje osobe i pokazalo se da zaista postoje.

Kao što obrazlažu šta vam se desi u telu kad ne pušite samo osam sati, tako i za “odvikavanje” od Fejsa prepoznaju promene za samo pet dana.

“Petodnevna pauza od Facebooka dovodi do smanjenja hormona stresa, kortizola”, kaže doktor Erik Vanman koji je radio na istraživanju. Međutim, na jedan efekat nije se računalo.

“Iako su korisnici pokazali poboljšanje u nivou stresa, takođe su se izjasnili i o tome da su se osećali manje srećno. Rekli su da su osećali veće nezadovoljstvo svojim životom i da su se radovali povratku na Facebook – dodaje Vanman.

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close