Booking.com
Početna » Lifestyle » Šta morate da znate o vezi koja je čas aktivna, čas nije – kada ste na “stendbaju” i zašto?
Lifestyle Saveti

Šta morate da znate o vezi koja je čas aktivna, čas nije – kada ste na “stendbaju” i zašto?

Saveti za uspešan odnos sa muškarcem!

Šta je s onim vezama koje su čas aktivne, a čas nisu? Zašto se baš vama dešava da stalno raskidate i mirite se sa svojim momkom? Šta takav odnos znači za vašu budućnost? U današnjem društvu postoji zaista mnogo različitih tipova veza, od onih za jednu noć, preko onih koje traju neko vreme, pa sve do onih koje su do kraja života.


Negde duž tog puta nalazi se i misteriozni spektar „aktivna-neaktivna veza“. On je prema mišljenju mnogih najteža varijanta za savladavanje. Važno je u da tom pogledu znate određena pravila, kako ne biste „sleteli s puta“. Dakle, ako se događa da ste čas zajedno, a čas niste, koje su najvažnije stvari koje bi trebalo da naučite o takvoj vezi, pokušali smo da vam predočimo u nastavku.

Vaša veza je i dalje prava, iako je nedosledna

Prva lekcija koju bi trebalo da usvojite je da je vaša veza važna kao i svaka druga, iako nije konstantna. Dakle, iako se čini da jedno od vas stalno poteže pitanje raskida na prvi znak nevolje ili tokom svađe, ne bi trebalo da izgubite iz vida da je vaš odnos bitan. Parovi koji se „zauvek razilaze“ svake nedelje i mire već sledećeg jutra, očigledno vole jedno drugo, ali prvo moraju pronaći način da reše svoje nesuglasice.

Uspostavljanje jasnih granica

Najvažnije od svega je da imate jasne granice i očekivanja, kako u svom umu, tako i naglas izrečene i upućene svom voljenom. U suprotnom rizikujete da budete povređeni i povredite osobu sa kojom ste u ovakvoj vezi. Odvojite malo vremena da se zapitate čemu se nadate kada je ova veza u pitanju? Da li svesno pristajete na to da momak s kojim se viđate već duže vreme, jednostavno ode drugoj u naručje i vrati se kucajući na vaša vrata nakon par dana? Šta se dešava kada niste zajedno? Da li svako od vas ima pravo da se viđa sa drugim ljudima ili ste verni jedno drugom i kada niste zajedno?

Šta je prekidač koji odlučuje da vaša veza više nije aktivna

Oboje morate jasno da znate kada je vaša veza aktivna, a kada nije. Konfuzija po ovom pitanju može dovesti do besa, ogorčenosti, slomljenog srca i potpunog prekida veze. Ko od vas dvoje odlučuje o tome kada ste zajedno, a kada niste? Da li o tome odluku donosite zajedno, ili sami menjate svoj status kada god osetite potrebu za tim? Iznenadna odluka o tome da više niste zajedno može povrediti vašeg momka, zato je važno da znate šta to utiče na vaš odnos, prenosi zenskimagazin.rs.

Da li je ovakvo stanje vaše veze trajno?

Ovu odluku pre svega morate doneti sami. Koliko dugo ste voljni da budete u vezi koja ima ovakvu dinamiku? Odvojite koliko god vremena da vam je potrebno i zapišite na papir svoja osećanja. Obratite posebno pažnju na svoje želje po pitanju budućnosti. Da li njega želite u njoj? Koji uslovi su za vas prihvatljivi, a koji ne? Ako ne želite da stalno sa nekim raskidate i mirite se, morate mu to jasno staviti do znanja. Sledeći vaš raskid bi trebalo da predstavlja kraj.

Ka čemu ide vaša veza?

Svaka veza ima svoj pravac. Neke se završavaju brakom, u kom se rađaju deca, a neke ostanu neobavezne do kraja života. Morate biti svesni toga kuda ide vaša veza, odnosno da li od nje imate iste želje? Da li se nadate da će ona postati konstantna i da ćete se jednog dana smiriti jedno kraj drugog? S druge strane, da li on vas posmatra kao nekog s kim bi hteo da ima mirnu budućnost?

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Prva.rs

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia