Booking.com
Početna » News » Srpski šampion postao prvak Centralnoevropske zone u GT trkama
News Sport

Srpski šampion postao prvak Centralnoevropske zone u GT trkama

Srpski šampion postao prvak Centralnoevropske zone u GT trkama

Srpski automobilista Predrag Šainović i te kako ima razloga za slavlje. Osim što neumorno osvaja trkačke staze širom Evrope iz dana u dan, on je krajem prošle nedelje primio šampionski pehar na svečanoj ceremonijalnoj dodeli nagrada koja je održana u Dunajskoj stredi u Slovačkoj.


Predrag Šainović je tako i zvanično postao prvak Centralnoevropske zone u GT trkama izdržljivosti i tek je drugi Srbin, posle Miloša Pavlovića, koji je uspeo da se ovenča naslovom u, kako je mnogi zovu, kraljevskoj GT seriji. Šainović ovaj uspeh slavi, ali i deli sa svojim narodom, kako u Srbiji, tako u rasejanju.

Srpski šampion postao prvak Centralnoevropske zone u GT trkama„Iako sam znao da sam postao šampion još u avgustu na Slovakija ringu, ovo je poseban doživljaj jer je pehar sad u mojim rukama, u mom srcu. Veoma sam srećan što sam u debitantskoj sezoni sa GT autom uspeo da napravim ovakav impresivan rezultat, što mi daje motivaciju da i dogodine budem među najboljima”, kaže Šainović i dodaje, “ove godine sam otkrio jednu potpuno novu trkačku sferu, u kojoj postoji jaka konkurencija i gde je trkanje sjajno. Plan mi da se u GT zadržim duže. Do sada sam svake sezone menjao auto, a ovaj aktuelni odgovara u svakom smislu. Planiramo da ugradimo unapređenja na “mercedesu” ekipe Lema rejsing za koju vozim, kako bih bio konkurentniji”.

Njihov as planira da se dogodine okuša u sprint trkama u istoj seriji i sa istim automobilom “mercedesom AMG GT4”, ali i da napravi izlet u GT4 Evroseriju. Šainović smatra da svaki automobilista teži da iz godine u godinu napreduje i razvija se.

Veruje da će biti podjednako brz i uspešan i u sprint trkama, a u Evroseriji želi da vidi kako će se kotirati među najboljim GT vozačima Evrope, gde konkurencija broji i više od 30 takmičara po vikendu.

Naš šampion i prvak u automobilizmu je dobitnik brojnih nagrada u top kategorijama, ali poslednja je apsolutno obeležila tekuću godinu.

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia