Booking.com
Travel

Srbi sve više biraju ovu zemlju za letovanje: “Tri puta jeftinija od Hrvatske i Grčke”

Srbi sve više biraju ovu zemlju za letovanje: "Tri puta jeftinija od Hrvatske i Grčke"
Foto: Pixabay

Ovogodišnje cene letnjih aranžmana u regionu drastično se razlikuju, tako da ono što u Bugarskoj košta oko 300 evra, u Crnoj Gori je duplo skuplje, dok je u Hrvatskoj čak tri puta veća cena za isti aranžman.


Turisti iz Srbije kao svoju letnju destinaciju uglavnom biraju Grčku, Crnu Goru i Egipat, međutim, ove godine zabeležen je porast interesovanja za letovanjem u Bugarskoj.

“Bugarska je godinu unazad jedna od destinacija koja ima izuzetno dobar odnos cene i kvaliteta, i to se prepoznaje na našem tržištu. Mi imamo jedan veliki broj putnika, pre svega iz istočne, jugoistočne Srbije, koji tamo letuju”, izjavio je Aleksandar Seničić za TV Prva i dodao da je sa završetkom autoputa do Dimitrovgrada sve doboro povezano i znatno olakšano za putovanje.

Mnogi turisti kao manu letovanja u Bugarskoj navode Crno more, koje nije idealno za kupanje kao što je to Egej ili Jadran, međutim, kvalitet smeštajnih kapaciteta i usluga na neki način nadoknađuju taj nedostatak, i naravno – cene.

Jedna od glavnih tema poslednjih dana sprskih turista svkako su cene u Grčkoj, Hrvatskoj i Crnoj Gori, i večita nedoumica, “koja od ovih destinacija je najjeftinija”?

“Hrvatska je apsolutno najskuplja, kad govorimo i o hotelskom i o privatnom smeštaju, tu nema nikakve dileme. Grčka i Crna Gora se negde prate, da tako kažemo, kad je reč o našem tržištu. Apartmanski smeštaj je na sličnom nivou”, rekao je Seničić.

Ove godine letnji aranžmani su znatno skuplji nego prethodnih godina, jedan od glavnih razloga jeste velika inflacija.

“Grčkoj je poskupela negde 10%, 12%, do 15%, kada govorimo o apartmanima, dakle to je negde očekivano u odnosu na inflaciju, dok u Hrvatskoj imamo poskupljenja koje idu i preko 25%, dakle sve zavisi šta se posmatra, ali posmatramo sada istu kategoriju privatnog smeštaja. Kada je reč o hotelima, vrlo je slična situacija”, izjavio je Seničić za TV Prva.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia