Booking.com
Društvo Sport Srbija

Sportisti Radnickog Olimpijske igre pratili iz mraka

Sportisti Radnickog Olimpijske igre pratili iz mraka

Sportisti Radnickog Olimpijske igre pratili iz mraka, preti im blokada računa


Iako bi država trebalo da ulaže u sport da bi se osvajale medalje, kod nas je očigledno obrnuto, prvo mora da se osvoji medalja da bi se tražila eventualna pomoć. Za to vreme niko se ne pita šta je sa ostalim sportistima i nekim budućim olimpijcima.

-Mi smo možda najbolji primer koliko država i pored obećanja ne ulaže u sport- rekla je Stanka Pejović, generalni sekretar SD Radnički, koji je od 5.avgusta ponovo bez struje a preti im i blokada računa.

-Pre svega moram da kažem da su naši šampioni istinski heroji. Ako uzmemo u obzir broj poslatih sportista i osvojenih medalja, Srbija je apsolutni pobednik OI.

Bili smo uz njih danonoćno, utakmice pratili preko telefona jer već dvadeset dana u Radničkom nemamo struju. Nisam htela ni da obaveštavam javnost o tome, kao što je to bio slučaj pre dve godine kad sam stupila u štrajk glađu , jer ni tada nismo ništa značajno postigli.

Imam reč Slavka Gaka, sekretara za sport i omladinu da će nam povećati budžet, a s obzirom na dobru saradnju nadam se da će obećanja i ispuniti- ističe Stanka Pejovic.

Podsećanja radi, ovo sportsko društvo proslavilo je 96  godina postojanja i iznedrilo šampione poput Dušana Ivkovića, Svetlane Kitić, Srećka Jarića, Ljubinka Veselinovića, Momira Kecmana, i drugih.

-Novac koji godišnje dobijamo od sekretarijata za sport nije dovoljan ni za jedan mesečni račun za struju u zimskom periodu. Ako država zaista želi da pomogne , kamate za sport ne smeju da postoje od strane komunalnih kuća. Radnički je to dokrajčilo. U 21.veku naši sportisti godinama treniraju bez grejanja i zbog toga  ne mogu da ćutim na izjave države koliko se ulaže u sport. Davala sam i konkretne predloge šta svi zajedno možemo da uradimo, ali odgovore ne dobijam.

Kao najstarije sportsko društvo sa tradicijom dugom skoro čitav vek, Radnički je stvorio više od 300 reprezentativaca koji  su osvojili 20 medalja na olimpijadi, 51 medalju na evropskom i 29 medalja na svetskim prvenstvima, a sada su već godinama u senci.

-Nikada nismo bili u milosti vlasti i sportisti ne smeju da se dele između sebe na one koji su pripadnici stranaka i na one koji to nisu, i konačno ko će dobiti pomoć a ko ne.  Mi želimo da sportisti jednostavno budu samo sportisti i da im se obezbedi adekvatno treniranje. Okupljamo preko 3 000 sportista , medju njima i decu ometenu u razvoju i decu sa invaliditetom. Ne tražimo da nam se otpišu dugovanja kao što je to bio slučaj sa nekim sportskim centrima, već samo da nam se otpišu tuđe kamate i ponude dobri reprogrami kako bismo iznedrili buduće olimpijce. Sve mi ovo liči na poteze nekoga iz senke ko po svaku cenu želi da uguši Radnički- izjavila  je Stanka Pejović, generalni sekretar ovog sportskog društva.

Kako bi pokušali da prikupe deo sredstava koje duguju EDB-u , sportsko duštvo Radnički 28.septembra organizuje “Borbu za Radnički” u SC “Šumice”. Tom prilikom Ljubinko Veselinović, naš proslavljeni bokser čije se ime nalazi u evropskoj kući slavnih i predsednik skupštine SD Radnički odigraće svoj oproštajni meč protiv Rajka Džajića.

-Ovo je još jedan pokušaj da spasimo klub i tužno je što se Ljubinko  posle 40 godina vraća u ring ovakvim povodom , ali to je jedini način da prikupimo nešto novca dok se država pravi i slepa i gluva. Ipak,bez obzira na mrak i hladnoću koja nas čeka, u Radničkom se trenira do daljnjeg- zaključuje Stanka.

Da li će Radnički ikada više izroditi olimpijce?! To će već odlučiti država…

Autor:Ana Parojčić

About the author

M M

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia