Booking.com
Reč psihologa Saveti

Spasite vašu vezu ovim zdravim navikama!

Ako svom partneru pružite OVE 4 STVARI, pored vas će biti NAJSREĆNIJI!

Iako vam je veza stabilna i zaljubljeni ste, vreme provedeno sa vašim dragim treba znati negovati. Odnos se jača i gradi da biste učvrstili dugotrajnu srećnu vezu.


 

Morate se poslužiti malim trikovima koji će vas oboje učiniti srećnima i povezati lepim uspomenama što će samo doprineti jačanju vaše veze. Događa se da veze zapadnu u kolotečinu, u dosadu, dođete u vreme kada znate da vam nešto smeta (ponekad vam i sve smeta), ali ne znate zašto, zbog čega ste se tako udaljili.

Kompromis i popuštanje

Naravno da je kompromis bitan, ali ne i isključiva popustljivost. Ljubavni gurui tvrde da je najbolje da radite neke stvari koje volite odvojeno. Ako vaš dragi želi da ide u bioskop, a vi više volite pozorište ne popuštajte. Dogovorite se da idete odvojeno, neka on ode u bisokop sa drugovima, a vi sa drugaricama u pozorište. Posle se svi možete naći u gradu na piću.

Ćošak samo za vas

Veza i brak mogu vas dovesti u stanje u kom imate osećaj da ste izgubili deo sebe. Morate imati vreme i mesto obezbeđeno samo za vas. To može biti posebna soba ili samo kutak u kom vi sami čitate, pišete ili se bavite nekim hobijem. To mesto bi trebalo biti zabranjeno za vašeg partnera.

Poslovi

Vremena su se promenila; nisu žene više vezane isključivo za kuhinju, dok muškarci cepaju drva. Parovi danas obavljaju obično jednako teške poslove i ono što morate obaviti u kući ili stanu morate deliti. Tu je dogovor vrlo važan i nikada ne dopustite muškarcu da se navikne da vi obavljate neke stvari. Prebacite ih na njega čak i ako mislite da ih ne može obaviti kako treba. Naučiće.

Komunikacija i druženje

Mali rituali i razgovor su možda i najvažniji. Čitajte knjige zajedno u tišini; ako volite muziku, preslušavajte ploče ili nove albume; razgovarajte o temema koje vas interesuju uz čaj ili kafu posle posla; radite stvari koje volite – zajedno. Nikada se ne ustručavajte da kažete šta mislite, pa makar to bilo u potpunosti suprotno od mišljenja vašeg partnera. Zauzmite stav i branite ga. Dobra i kvalitetna rasprava je uvek zdrava za vezu. (Tu, naravno, ne mislimo na svađe bez kraja i konca).

Ostanite verni sebi i svojim željama, ali i dovoljno tolerantni, mada ne i pokorno popustljivi.

(lifepressmagazin/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: BRESKVICA – KUME MOJ (OFFICIAL VIDEO)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

фебруар 2024.
П У С Ч П С Н
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia