Booking.com
Travel

Smeštaj koji obećava “mir, svetlost i spokoj”: Monahinje izdaju apartman u španskom manastiru!

manastir

Svako kome je muka od smeštaja preko Airbnba, u kojem su zidovi tanki kao papir, a gosti bučni i razuzdani, radoznali putnici sada bi mogli da potraže utočište u nekom od novih stanova koji obećavaju „mir, svetlost i spokoj”. U srcu južnog španskog grada Sevilje.


 

S obzirom na to da se dotični stanovi nalaze unutar zidina samostana Svete Marije od Isusa iz 16. veka koji je dom zajednice časnih sestara koje pripadaju redu Svete Klare, možda ćete morati da preispitate svoj turistički stil – pijančenje i razuzdan seks ne zvuče prikladno.

Upad sestara na tržište iznajmljivanja počeo je pre nekoliko meseci nakon što su odlučile da razmotre mogućnosti zarade osim domaćih slatkih poslastica koje prodaju na svojim vratima.

Iako su prvobitno planirali dugoročni zakup stana koji će zauzeti njihov portir i njegova porodica nakon što su otišli, zaključili su da bi im najverovatnije bilo najbolje da se odluče na kratki zakup.

„Nismo htele da direktno upravljamo stanovima jer to nije naš način života“, rekla je sestra Marija Hoze za El Pais telefonom. „Oni donose prihod koji nam pomaže da živimo, ali nismo želeli da to ide na račun našeg poziva, zbog čega smo htele da neko drugi preuzme upravljanje.

Usmene priče su tada stigle do Havijera Bernala i njegovog partnera Luisa Bidona.

„Stupili smo u kontakt sa njima prošlog leta nakon što nam je neko ko kupuje njihove slatkiše rekao da su zainteresovane da neke od soba koje imaju koriste kao turističke stanove“, rekao je Bernal za list. “Pa smo otišli ​​da ih pitamo o tome.”

Dve strane su ubrzo postigle jednogodišnji dogovor i stanovi se sada mogu iznajmiti za između 90 i 180 evra za minimalni boravak od dve noći, u zavisnosti od veličine stana.

Prema Bernalu, prva dva meseca iznajmljivanja privukla su više stranih posetilaca nego španskih.

„Do sada su to uglavnom bili stranci, ali je istina da je procenat Španaca veći nego što obično dobijate u ovoj vrsti imovine“, rekao je on za El Pais.

(24sedam.rs/pixabay)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

март 2024.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia