fbpx
Health and beauty Lifestyle Saveti Zanimljivosti

Šest jasnih znakova da vam metabolizam ne radi dobro!

Šest jasnih znakova da vam metabolizam ne radi dobro!

Usporeni metabolizam znači da telo ne može dovoljno učinkovito hranu koju unosimo pretvoriti u energiju. Idućih šest jasnih znakova treba alarmirati na razne zdravstvene tegobe, pa tako i na to da vam metabolizam ne radi dobro, naročito ako vas muči nekoliko njih odjednom.


 

1. Jako ste umorni
Mnoge stvari mogu biti razlog umora, uključujući očite faktore kao što su nedostatak sna i žestoka telovežba. Međutim, ako ste često jako umorni, to može alarmirati na usporeni metabolizam jer telo ne može dovoljno brzo hranu koju pojedete pretvarati u energiju.

2. Koža i kosa odjednom su vam postale suve
Kada metabolizam ne radi dobro, telo ne može dovoljno brzo obnavljati stanice važne za zdravlje kože i kose koje postaju suve. Suva koža i kosa mogu ukazivati i na mnoge druge stvari, poput loše prehrane.

3. Žudite za slatkim i hranom bogatom skrobom

Žudnja za određenom vrstom hrane često ukazuje na to da telu treba energije. Ako se dobro hranite i dovoljno spavate, ali i dalje osećate veliku potrebu za slatkim i hranom bogatom skrobom, to može značiti da metabolizam hranu koju ste već pojeli ne prerađuje dobro u energiju koju vaše telo treba. 

4. Debljate se iako se zdravo hranite

Prirodno je da se s godinama metabolizam usporava, zbog čega je teže održavati zdravu kilažu, ali ako se hranite zdravo i pazite na unos kalorija, a i dalje se debljate, vrlo je verojatno reč o presporom metabolizmu.

5. Stalno vam je hladno
Metabolizam takođe opskrbljuje telo toplinom, a ako on radi sporo, posledica će biti stalan osećaj hladnoće. To ćete posebno osetiti noću kada se u krevetu budete pokrivali s nekoliko slojeva kako biste se zagrejali.

6. Raspoloženje vam se stalno menja
Konstantan osećaj iscrpljenosti jer se vaš organizam “muči” kako bi preradio hranu može rezultirati time da ste često razdražljivi i da vam se raspoloženje stalno menja.

(zadovoljna.hr)

Loading...

Video nedelje

DJ MARTIN - BUDI MOJE SVE (4K)

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

Close