Booking.com
Lifestyle

SEDAM jasnih znakova da ON želi nešto ozbiljnije sa VAMA!

ljubav 1

Osećanja često nije lako priznati drugoj strani, ali naše ponašanje, svesno i nesvesno, može mnogo toga da otkrije drugoj strani, pa tako i nama kada nismo sigurni da li se nekome sviđamo ili ne.


U tome veliku ulogu imaju verbalna i neverbalna komunikacija. Verbalna komunikacija zasniva se na jeziku odnosno komuniciranju rečima, dok neverbalna podrazumeva komuniciranje telom: izraze lica, položaj tela, dodire, poglede, ton glasa, gestove.

Upravo ona jasno izražava stavove, osećanja i naše osobine ličnosti, a kada je u potpunom skladu s verbalnom komunikacijom, šalje vrlo snažnu poruku.

Pogledamo li pažljivije kakvom se verbalnom i neverbalnom komunikacijom služi muškarac u našoj blizini, shvatićemo da li je reč samo o prijateljskim namerama ili se ipak radi o nečemu više što bi moglo da preraste u romantičnu vezu.

1. Javno govori da je slobodan
Ako on javno govori da je slobodan, bilo da je reč u direktnoj komunikaciji s vama, preko zajedničkih prijatelja ili pak na društvenim mrežama za koje zna da ih vi pratite i vidite, time želi dati do znanja da je i više nego spreman za nova romantična druženja.

2. “Slučajno” dodirivanje i smer tela
Govor tela ima vrlo snažno značenje i najčešće ćete upravo po tome prepoznati da li je druga strana zainteresovana za vas. Ako vas “slučajno” dodiruje po ramenu kada ste zajedno ili u prolazu, a to se često događa, reč je o nečemu više od običnog dodira.

Isto tako snažnu poruku šalje i njegov smer tela. Ako su tokom razgovora njegova stopala usmerena tačno prema vama, ima otvorene dlanove ili pak ima ruke u džepovima, što je nastojanje da izgleda samopouzdanije, i te kako je zainteresovan.

3. Smanjivanje prostora između vas
Postoje četiri zone udaljenosti među ljudima: javna, društvena, lična i intimna. Intimna je ona koja je rezervisana samo za najbliži krug ljudi i podrazumeva 15 do 45 cm udaljenosti od druge osobe.

To je zona koju svaka osoba čuva samo za posebne ljude u svome životu. Ukoliko nastoji samovoljno da pređe iz lične zone u intimnu, ne postoji očigledniji znak za potrebom bliskog kontakta, piše Zadovoljna.hr.

4. Zagrljaji
Topli zagrljaj muškarca jedna je od stvari kojima teže mnoge žene, a upravo on može da bude pokazatelj da je njemu i te kako stalo. U našem društvu zagrljaji se smatraju platonskim činom jer se grle članovi porodice, prijatelji, pa u nekim situacijama čak i poslovni saradnici. No, ako vas pritom snažno grli nekoliko sekundi duže nego što je uobičajeno za nekoga ko nije u vezi, želi nešto više.

5. Oči
Kaže se da su oči ogledalo duše, a upravo nam nečiji pogled zaista može otkriti mnogo toga o namerama druge osobe.

Da li ste ga u nekoliko navrata ulovili kako vas gleda krajičkom oka? Gleda li vas direktno u oči dok se smeje? Čak i ako ste u većem društvu, možete da osetite njegov pogled na sebi? Podiže li obrve tokom razgovora? Ako je vaš odgovor na ova pitanja potvrdan, nije ravnodušan prema vama.

6. Reagovanje na društvenim mrežama
Društvene mreže postale su nezaobilazan deo naših života, a iako je reč o virtuelnom svetu, tamošnje radnje često mogu mnogo toga da otkriju. Ako vas označava u svojim objavama kada je reč o nekom “memu”, zatrpava vam sanduče šalama koje samo vi razumete ili vas se seti pa vas označi svaki put kada neko objavi neku šalu, to je znak da često misli na vas.

7. Zafrkavanje
Iako zafrkancija ili čak nespretno ismevanje uz pokušaj da se bude duhovit nije najbolji način flertovanja, muškarci često pribegavaju upravo tome kada žele da “ispipaju teren” oko devojke za koju su zainteresovani, ponajviše kada ne znaju kako bi tome drugačije pristupili.

Ako ste prepoznali neke od ovih znakova u njegovoj komunikaciji s vama, možda je vreme da preispitate i svoja osećanja pa napravite prvi korak.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia