Booking.com
News Estrada Kultura Pop Kultura Srbija VIP

Sećanje na Silvanu Armenulić i Cuneta Gojkovića (VIDEO)

Novo pečana mama Jelena Kostov i sjajni Aleksandar Aca Tirnanić oživeli su sećanje na Silvanu Armenulić i Cuneta Gojkovića u izvođenju  pesme "Gde si da si moj golube"

Novopečena mama Jelena Kostov i sjajni Aleksandar Aca Tirnanić oživeli su sećanje na Silvanu Armenulić i Cuneta Gojkovića u izvođenju  pesme “Gde si da si moj golube”

“Gde si da si moj golube” je izvorna narodna pesma koju su Silvana Armenulić i Predrag Cune Gojković snimili na vinilu još davne 1973. godine za Jugoton, a Jelena Kostov i Aleksandar Aca Tirnanić snimili u okviru projekta  Radio televizije Srbije „60 najlepših narodnih pesama”.

Nedavno preminuli Predrag Cune Gojković je bio vlasnik prve zlatne ploče na Balkanu, jedan od retkih koji  je imao apsolutni sluh, umetnik koji je znao najveći broj pesama i sedam decenija je negovao narodnu i starogradsku muziku, Predrag Cune Gojković, nagrađen je Zlatnim mikrofonom za životno delo, a u intervjuu, 2015. godine poručio je:

“Rodiće se novi Cune….”.  Na pitanje da li u nekom vidi svog naslednika, odgovarao je da smo “pevačka nacija”.

Aca 1
Aleksandar Tirnanić

“Imamo odlične pevače od sedam do 77 godina, ali mi je žao što postoje samo dva stila pevanja – Cecin i Šabanov. Niko se ne bavi svojim stilom, niko ne obnavlja narodnu muziku, svi jure hitove kako bi zaradili novac ili stekli prestiž”, primetio je u tom razgovoru.

Stil pevanja Aleksandra Ace Tirnanića nerverovatno podseća na stil Predraga Cuneta Gojkovića, jedan je od mladih pevača koji obnavlja velike hitove narodne muzike. Aleksandar je otpevao Cunetovu pesmu “Samo jednom srce ludi”.

Došlo je vreme zajedno izaberemo najbolje od najboljih i to- tačno 60 najlepših narodnih pesama! Počelo je glasanje za izbor 60 najlepših narodnih pesama!

Uvažavajući predloge publike, tokom prethodnih šest meseci, u RTS je snimio oko šest stotina pesama. Stručni savet projekta „60 najlepših narodnih pesama” sačinio je listu od pet stotina pesama. Na kanalu emisije „RTS 60 najlepših narodnih pesama – Zvanični kanal” na Jutjubu postavljeno je svih 500 pesama.

Načini glasanja:
– Označavanjem pesama koje vam se sviđaju („lajkovanjem”) na Jutjubu (RTS zvanični kanal projekta)
– Poštom: pismima (sa deset naziva pesama) na adresu: RTS, Takovska 10, 11000 Beograd, sa naznakom „Glasanje za 60 najlepših narodnih pesama”,
– Putem telefona: tokom radijske emisije „60 najlepših narodnih pesama “Prvog programa Radio Beograda (subotom, od 14.00-15.00).

About the author

Redakcija Press Serbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia