Booking.com
News Društvo

Saradnja za sigurnost: Opština Vrnjačka Banja podržala radionicu o bezbednosti mladih!

radionica 1

U sklopu dvodnevne radionice pod nazivom “Bezbednosna kultura i mladi”, koju je organizovao Centar za geostrateška istraživanja i terorizam u saradnji sa Kancelarijom za mlade i uz podršku Opštine Vrnjačka Banja, focus je bio na angažmanu lokalne zajednice na podizanju svesti mladih o bezbednosnim pitanjima.


 

Cilj radionice bio je pružiti mladima informacije i veštine koje će im pomoći da prepoznaju potencijalne rizike i izazove sa kojima se mogu suočiti u savremenom društvu. Predstavnici Centra za geostrateška istraživanja i terorizam podelili su svoje stručno znanje, pružitli odgovore na pitanja vezana za bezbednosnu kulturu i pružili smernice o adekvatnom reagovanju u različitim situacijama.

Radionici su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave. Jasmina Trifunović, rukovodilac Odseka za poslove organa Opštine Vrnjačka Banja, naglasila je važnost koju lokalna samouprava pridaje oblasti bezbednosti mladih i podršci inicijativama koje doprinose njihovom sigurnijem odrastanju.

Ovakve radionice predstavljaju primer efikasne saradnje između organizacija civilnog društva, lokalne samouprave i Kancelarije za mlade, sa zajedničkim ciljem podizanja nivoa bezbednosne kulture među mladima i doprinosa njihovom boljem razumevanju savremenih izazova.

radionica 2 radionica 3

(3,2,1 – Srbija, Pressserbia team/copyright printscreen instargram)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

PRess Serbia