fbpx
News VIP

Sahranjen Dragan Nikolić

Sahranjen Dragan Nikolić u aleji velikana na Novom groblju[divider style=”normal” top=”20″ bottom=”20″]

Noćne šetnje zimskim gradom, nepomično vrede. Ostaju nedovršene naše večne teme. Gluho svetlo na raskršću, pornografski kino, sa strahom smo okusili i vodu i vino. Amigo…, citirajući pjesmu “Amigo” Arsena Dedića glumac Voja Brajović juče se oprostio od svog prijatelja i kolege, legende regionalnog glumišta Dragana Nikolića.

Jedan od najvećih i najvoljenijih glumaca s prostora bivše Jugoslavije sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Više hiljada Beograđana, supruga Milena Dravić, porodica, kolege i prijatelji ispratili su Nikolića na vječni počinak. Voja Brajović je zbog prevelike gužve koja se u jednom trenutku stvorila u kapeli i reda čiji kraj se nije nazirao zamolio sve građane da budu strpljivi kako bi svi došli na red da se posljednji put pozdrave s glumcem. Na komemoraciji, koja je prije sahrane održana u “Ateljeu 212” u Beogradu, Brajović je takođe rekao: “Igraćemo mi na nekom drugom mestu.”

U prepunoj sali “Mira Trailović” komemoraciju je otvorio direktor ove ustanove i glumac Branimir Brstina, koji je za Dragana Nikolića rekao da je bio veliki čovjek i prijatelj. Istovremeno su na platnu emitovani kolaži iz filmova u kojima je glumio. Kada je pušten kolaž iz nekada veoma popularne televizijske emisije “Obraz uz obraz”, “Atelje 212” je zaplakao. Tu emisiju vodio je zajedno sa suprugom Milenom Dravić. Glumica Jelisaveta – Seka Sablić je rekla da je Dragan mnogo volio ljude, život i bio je srećan što je glumac. Volio je svoj poziv. “Dragana više nema. Otišao je i poneo tu tajnu odlaska, a ova dva dana sećanja na njega pokazuju da je ostavio neuništiv trag i da je postao nacionalna figura”, rekla je Seka. Sa suzama u očima i drhtavim glasom od Nikolića se oprostio i Dragan Bjelogrlić, koji je poručio da je bio srećan što ga je poznavao i imao prilike da s njim radi i da se druži. “Legenda o divnom čoveku, lepom Gagi sa Crvenog krsta, živeće dugo i biće jedinstvena, topla, lepršava, kao što je bio i on. Lepi Gago, naruči jedan džoni i pripazi malo na nas”, rekao je Bjelogrlić. Draganov kolega i prijatelj Rade Šerbedžija je rekao da će mnogo vremena proći prije nego što se opet rodi ovakav junak.

“Zaljubili smo se u to tamno lice, koje je na platnu postajalo belo kao sneg, a oči tamne. Posebno lice u igri svetla i tame, koje se godinama nije menjalo. Sve uloge su imale nešto zajedničko – iskrenost. Voleo je i beskrajno se radovao životu i glumi”, rekao je Šerbedžija.

Komemoracija čuvenom glumcu završena je uz pjesmu “Flojd”, a posljednji aplauz za Gagu trajao je 15 minuta. Dragan Nikolić preminuo je 11. marta u 73. godini.

Mural u Tesliću

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close