Ruška Jakić na ivici suza zbog Karleušine priče o kaputu – Drago mi je…

RUŠKA JAKIĆ ŽESTOKO ISPROZIVALA VODITELJKE! Oplela po koleginicama kao nikad dosad: Ne umeju da govore, o oblačenju da NE GOVORIM!
Foto: ATA Images

Ruška Jakić nikada nije pričala o tome da je Jeleni Karleuši poklonila kašmirski kaput, a sada priznaje da joj je drago da se seća njenog gesta.


Jelena Kareuša se 24. marta prisetila bombardovanja SR Jugoslavije, kada je ispričala priču o belom kaputu od kašmira, tada najskupljem komadu u njenom garderoberu, u kojem je izašla ispred zgrade, a koji joj je poklonila Ruška Jakić. Autorka emisije “Ljubav i moda” je za Kurir potvrdila Jelenine reči, te evocirala uspomene.

Jelena ovaj Ruškin gest nikada nije zaboravila, a čuvena voditeljka je bila ganuta pevačicinom objavom, pa se u jednom trenutku umalo i rasplakala. Jeleni je to bilo najskuplje i najlepše što je imala i želela je da makar to sačuva dok su neprijateljski avioni parali nebo nad Beogradom.

“Tačno je sve to što je Jelena napisala. Više se i ne sećam odakle mi taj beli kašmirski kaput. Mislim da je bio iz jednog butika u centru grada, gde se i Jelena tada oblačila. Bio je unikat, revijski model. Kad me je videla u tom kaputu, samo mi je rekla: ‘Jao, Ruška. Kako je fantastičan taj kaput! Baš mi se sviđa!’. Tada smo sele na kafu, a ona ga je samo gledala. Skinula sam ga sa sebe i rekla joj da ga proba. Stajao joj je kao saliven. Mi smo iste visine, stajao joj je baš božanstveno. Rekla sam joj odmah: ‘Tvoj je! Ako ti se toliko dopada, uzmi ga!'”, prisetila se Ruška s nostalgijom.

“To je jedna divna priča. Baš ste me obradovali kad ste mi rekli da se Jelena seća toga. Osvežili ste mi dan. Ta priča sam, u stvari, ja. To je Ruška. Volim ceo svet i želim da svi budu srećni. To je moj karakter i moj život. Nikad ne možeš dobiti nešto za ništa. Poenta priče nije u parama, već u dobrom delu. Jelena se toliko oduševila tim kaputom, da sam morala da joj ga poklonim. Nikad o tome nisam pričala, drago mi je što se toga setila. Skoro ste me rasplakali”, iskrena je bila Ruška, na ivici suza.

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia
PRess Serbia