Booking.com
Event Festival News Svet

RUSIJA: NIKOLA RADANOVIĆ DOBIO TRI NAGRADE NA SVETSKOM FESTIVALU MLADIH 

RUSIJA: NIKOLA RADANOVIĆ DOBIO TRI NAGRADE NA SVETSKOM FESTIVALU MLADIH 

Ruska Federacija je ove godine bila samostalni domaćin renomiranog i najvećeg Svetskog Festivala mladih „World Youth Festival 2024“ na jugu Rusije, tačnije u olimpijskoj prestonici Sočiju koji dugi niz godina okuplja predstavnike zemalja iz celog sveta.


Ovogodišnji predstavnik iz Srbije, Nikola Radanović, inače menadžer u medijima, novinar i urednik koji je na najbolji mogući način povezao dve bratske zemlje, tvrdi da mu je ovo iskustvo promenilo život i da je uspeo da Republiku Srbiju ujedini sa brojnim zemljama širom sveta.

RUSIJA: NIKOLA RADANOVIĆ DOBIO TRI NAGRADE NA SVETSKOM FESTIVALU MLADIH „Svetski Festival mladih je zasigurno ove godine okupio najbolje predstavnike iz celog sveta. Među njima su bili zvaničnici, mlade diplomate, stručnjaci iz oblasti međunarodnih odnosa, naučnici, osnivači brojnih udruženja, medijski i kulturni radnici, lideri, umetnici… Imao sam prilike da učestvujem u dešavanjima Republike Argentine, Kraljevine Maroko, Egipta, Italije, Krasnodarskog kraja, Sankt Peterburga, ali i da podržim kolektivnu inicijativu zajedništva i očuvanja tradicionalnih vrednosti. Na prijemu kod političara i predstavnika Vlade Argentine, razgovarali smo o kulturnoj razmeni i podsticaju više od 30 000 Srba koji žive danas na teritoriji Republike Argentine. Inače, Argentina podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i ne priznaje nezavisnost Kosova. Zatim sam ostvario izuzetnu saradnju sa Kraljevinom Maroko i Kinezima iz ove zemlje, a potom od njih dobio priznanje za posticaj međunarodnih odnosa.“ Izjavio je Radanović i nastavio:

„Osećao sam se kao kod svoje kuće sa braćom Rusima u programima Krasnodarskog kraja, Kaljiningrada, Sankt Peterburga i dr. Nemoguće je rečima preneti lične impresije i pokazanu ljubav prema nama Srbima. Definitivno Rusija preuzima vodeću ulogu u negovanju međunarodne saradnje mladih bez granica ili barijere, prevazilazeći podelu država na bilo kakav način. Svoje putovanje nastavljam u Sevastopolj na Krimu i u Moskvu, kada ću posle prijema kod gubernatora Sevastopolja, biti u prilici da se obratim stranim delegatima i Rusima.“

RUSIJA: NIKOLA RADANOVIĆ DOBIO TRI NAGRADE NA SVETSKOM FESTIVALU MLADIH Priznanje i nagrada Marokansko-kineskog Saveza iz Kraljevine Maroko, uručeni su Radanoviću na svečanoj ceremoniji dodele priznanja u Belgorodskoj dvorani, a ispred nacionalnog Instituta centralnog komiteta Saveza mladih za podsticaj međunarodnih odnosa i izvanredno prijateljstvo ostvareno na ovom festivalu, uz kako piše, uvažavanje dugogodišnjih odnosa Srbije i Maroka. U pismu je istaknuto: Živelo prijateljstvo naših zemalja, živelo prijateljstvo naše mladosti!

Svim učesnicima i građanima Rusije, poseban utisak je ostavila velika parada mladih „Mladi sa cele planete zajedno“ koja je poslala poruku mira i ljubavi, a na kojoj su se kuriozno ujedinile delegacije iz Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske u jednu kolonu kao jedna delegacija pod srpskim barjakom i sa srpskim pesmama.

Odlukom direkcije Festivala i Ekaterine Antonove, Nikoli Radanoviću je uručeno još jedno priznanje za učestvovanje na festivalu uz propratne reči: Vaš dolazak u Grad svetske omladine učinio je festival najvećim i najupečatljivijim omladinskim događajem godine.

Poslednji dan Festivala su posetili najviši zvaničnici Ruske Federacije, visoki funkcioneri, ministri, predstavnici velikih nacionalnih korporacija. Predsednik Ruske Federacije g. Vladimir Putin, Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i direktor departmana za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova g-đa Marija Zaharova posvetili su vreme gostima Festivala bez političke barijere, slobodno komunicirajući sa omladinom. Predsednik Ruske Federacije je govorio o jednakosti i pravdi, o tradicijama porodice i uzajamne pomoći, o služenju otadžbini i odgovornosti za njenu sudbinu.

Uverili smo se da je ovaj festival na najprijemčiviji način spojio sve narode iz 180 zemalja. Da li će mladi uspeti da menjaju svet, učine ga boljim i mirnim mestom za život? Verujemo da snažna i humana poruka svih učesnika da rata ne bude, a bilo ih je preko 25 000, kada su se držali za ruke, zaista otišla u svet i ulila nadu u bolje sutra.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia