Booking.com
Lifestyle Business Company News

REZULTATI I POTENCIJALI BIOGAS SEKTORA U SRBIJI

REZULTATI I POTENCIJALI BIOGAS SEKTORA U SRBIJI

Panel konferencija “Razvoj i uticaj mera na održivi rast biogas sektora u Srbiji”  održaće se 18.aprila 2018. u Beogradu u hotelu Falkensteiner


REZULTATI I POTENCIJALI BIOGAS SEKTORA U SRBIJI

Kako su aktuelne podsticajne mere uticale na razvoj biogas sektora u Srbiji i kakva sistematska podrška bi obezbedila najbolje uslove za održivi razvoj ovog sektora u budućnosti – teme su panel konferencije koja se održava 18.aprila 2018. u Beogradu u hotelu Falkensteiner (Bulevar Mihajla Pupina 10K, sala Tourmaline).

 

Panel konferenciju pod nazivom „Razvoj i uticaj mera na održivi rast biogas sektora u Srbiji“, organizuju Biogas udruženje Srbije, Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru projekta „Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji“ Nemačko-srpske razvojne saradnje.

 

Skup će otvoriti ministar rudarstva i energetike Republike Srbije, Aleksandar Antić, a na panelima će učestvovati predstavnici biogas udruženja iz Nemačke i Srbije,donatorskih agencija, Ministarstva rudarstva i energetike, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i drugi renomirani stručnjaci u ovoj oblasti.

 

Cilj ovog skupa je razmena iskustva, produbljivanje saradnje kao i diskusija o mogućnostima za razvoj koncepta korišćenja toplotne energije iz biogas postrojenja. Posebna pažnja na skupu biće posvećena razmeni iskustava o načinima i merama subvencionisanja razvoja biogas postrojenja manjeg kapaciteta. Fokus će takođe biti stavljen i na tehnologije prečišćavanje biogasa i moguće sisteme subvencija za korišćenje biometana. Prisutni će imati i priliku da iz prve ruke, od predstavnika Biogas udruženja Nemačke, koje ima najdužu tradiciju u ovom sektoru, čuju o sistematskoj podršci razvoju biogas tržišta kroz sistem subvencija, kao i o najnovijim tehnološkim razvojnim mogućnostima za upotrebu prečišćenog biogasa.

 

PRessSerbia

About the author

Sinisa Kraljevic

Diplomirani inženjer menadžmenta ,novinar i osnivač sa dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia