fbpx
Health and beauty News Saveti

Rešite se nesanice na prirodan način! (Recept)

Nema ničega toliko okrepljujućeg poput prirodnog i zdravog sna koji čudesno osvežava ceo organizam. Međutim, ogroman je broj osoba koje imaju problema sa spavanjem.

Problemi sa spavanjem, isprekidan ili nemiran san čoveka čini polusposobnim ili nesposobnim za dnevne obveze. Letnje noći neretko su vruće i sparne, što mnogim ljudima onemogućava miran san.

Uzimanje raznih lekova protiv nesanice može dovesti do stvaranja zavisnosti, što nije slučaj sa prirodnim komponentama koje sadrži pasiflora, biljka koja se može kupiti i kod nas, a koja deluje umirujuće na nervni sistem. Za razliku od sintetičkih preparata za spavanje koji izazivaju omamljenost, pasiflora izaziva san koji se ne razlikuje od prirodnog.

Ne preporučuje se trudnicama zbog mogućnosti nastanka grčenja maternice, deci mlađoj od dve godine, pre opštih anestezija, a budući da pasiflora može izazvati pospanost, treba izbegavati uzimanje biljke tokom dana ako osoba vozi.

Čaj od pasiflore

Evo jednog recepta za čaj od pasiflore: 5 g sušene biljke prelijete s 250 ml vruće vode. Pijte 3 puta dnevno, a u slučaju nesanice uzimaju se dve doze uveče (jedna nakon obroka, a druga pre spavanja).

Loading...

Video nedelje

MILICA TODOROVIC & MIRZA SELIMOVIC - AVET

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA