Booking.com
Lifestyle Zanimljivosti

Rešite se NEGATIVNE ENERGIJE, ove stvare u VAŠEM DOMU je privlače!

Da li su SOVE srećan motiv prema FENG SHUI disciplini? Evo gde mogu nesmetano da stoje u domu

Rešite se stvari u domu koje doprinose negativnim vibracijama.


Uvelo cveće

Sveže cveće i biljke deluju pozitivno na vazduh u prostoriji, a i nekako je čine živahnijom. Jednostavno miluju oči! Istraživanja su čak pokazala da, ako stavimo cveće na prazna mesta u stanu, ono vrlo brzo deluje tako da smanjuje stres, te nas čini srećnijima. Međutim, čim cveće počne venuti, odmah se pozdravite od njega! Naime, osim čudnog mirisa, tužan izgled deluje loše na raspoloženje. Radije ga odmah bacite!

Nered

I nered deluje na raspoloženje, ali i na ličnost. Stan u kom puno stvari neuredno leži naokolo deluje klaustrofobično. Zbog toga je redovno pospremanje vrlo važno. Osim toga, dobro je i rešiti se stare karme. Osim što ćete imati više mesta, rešićete se nepotrebnog tereta – i odmah će vam se poboljšati raspoloženje.

Pogrešna boja zida

Boje utiču na raspoloženje – to se vidi već kod svakodnevnog odabira odeće. Međutim, za razliku od odeće, boju zida ne možete baš tako lako promeniti. Zbog toga ne treba potceniti delovanje boja u stanu. Razmislite o odabiru prave boje – u zavisnosti od namene prostorije. Na primer, žuta i ružičasta su sjajne za dobro raspoloženje u dnevnoj sobi. Za spavaću sobu dobre su plava ili zelena. Crvena boja je uopšteno „teška“. S jedne strane može delovati kao dekorativni highlight, a s druge strane crvena je vrlo dominantna i može izazvati agresivno raspoloženje. Ako se baš neko ne želi odreći boje ljubavi, neka izabere neku nežniju nijansu (smeđe-crvenu ili ružičasto-crvenu).

Neugodno svetlo

Svetlo može imati enorman uticaj na raspoloženje u prostoriji – i naše raspoloženje. Treba kreirati atmosferu – ali ne sme biti pretamno. Ako u prostoriji imate jednu slabu sijalicu, nećete se osećati ugodno – bolje je imati više izvora svetla (stone lampe, stojeće, na zidu…). Tako ćete uvek imati odgovarajuće svetlo za različite situacije.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

About the author

Marija P.

Diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti sa višegodišnjim radnim iskustvom u brojnim domaćim medijima.
Najviše je zastupljena u rubriikama vesti, društvo i biznis.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia