Booking.com
Početna » Entertainment » Zanimljivosti » Recept za tamniji i lepši ten!
Lepota i zdravlje Recepti Saveti Zanimljivosti

Recept za tamniji i lepši ten!

Recept za tamniji i lepši ten!

Balzam od šargarepe sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina u koži za ujednačenu i prirodnu boju kože. Melanin se prirodno stvara u koži, a odgovoran je za zaštitu i tamnjenje kože.


Balzam od šargarepe siguran je za korišćenje i za vreme trudnoće. Osim tamnjenja, balzam od šargarepe ima jaka antioksidacijska svojstva i dubinski njeguje kožu.

Ako želite brže potamneti tokom izlaganja kože suncu i odlučite se za balzam od šargarepe, koristite balzam s prirodnim sastojcima jer tako nećete kožu opterećivati nepotrebnim i štetnim hemikalijama. Osim balzama, postoje mnoga ulja za ubrzano tamnjenje koja se sastavom često ne razlikuju toliko od balzama, osim što su u tečnom stanju i mogu se raspršiti pomoću pumpice.

Balzam od šargarepe bogat je karotenoidima iz šargarepe i oraha koji se najčešće koriste u prirodnim proizvodima za ubrzano tamnjenje kože.

Karotenoidi takođe imaju jaka antioksidacijska svojstva te će sprečiti oštećenje kože tokom izlaganja suncu, a svoj balzam ili ulje možete nanositi na kožu i nakon sunčanja kako biste je nahranili i sprečili isušivanje.

Recept:

  • 50 grama baznog ulja šargarepe
  • 40 grama ulja oraha (ili neko drugo biljno ulje poput makadamije, nevena i sl.)
  • 10 grama pčelinjeg voska (žuti, prirodni)
  • 1-2 čajne kašike organskog kakao praha za boju
  • 10 kapi eteričnog ulja za miris (po izboru).

 

Balzam će nakon izrade biti podložan oksidaciji i gubljenju kvaliteta te je najbolje čuvati ga u posudu od tamnog stakla, plastike ili aluminijuma.

 

 

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia