Booking.com
Početna » Lifestyle » Rakuten Viber predstavio funkciju za štedljivo upravljanje memorijom u aplikaciji
Business Company Lifestyle

Rakuten Viber predstavio funkciju za štedljivo upravljanje memorijom u aplikaciji

Rakuten Viber predstavio funkciju za štedljivo upravljanje memorijom u aplikaciji

Viberova nova funkcija za upravljanje memorijom korisnicima pruža kontrolu nad njom, čineći znatno lakšim proces pretrage, izbora i brisanja medijskih fajlova i oslobađanja prostora u memoriji


Rakuten Viber, globalni lider u domenu privatne i bezbedne razmene poruka i glasovnoj komunikaciji je najavio uvođenje nove funkcije za upravljanje memorijom, koja će omogućiti Viberovim korisnicima da upravljaju prostorom memorije u svojoj aplikaciji i mobilnom uređaju – i lako je oslobode suvišnog sadržaja kada to biva potrebno. Time će svi korisnici – a pogotovo oni sa uređajima ograničenog prostora za memoriju – moći znatno efikasnije da koriste aplikaciju Viber. 

Od kada su se medijske poruke i fajlovi značajno uvećali usled češćeg slanja video klipova, AR objektiva, vizuala i ostalih formi interaktivne komunikacije – postalo je još više izazovno raspolagati memorijom u uređajima, a naročito kod starijih verzija mobilnih telefona. Sudeći po  statističkoj publikaciji GlobalStats – 40% korisnika mobilnih telefona ili tableta u proseku koriste verziju 11.0 ili one slabije – što u smislu veoma ograničene memorije u ovim okolnostima pogađa veliki broj korisnika.

Viberova nova funkcionalnost za upravljanje memorijom omogućava korisnicima da izbrišu celokupni sadržaj iz Viber aplikacije – ili izaberu četove u kojima bi određeni sadržaj trebao da bude izbrisan. Ova funkcija takođe pruža uvid korisnicima u vezi toga koliko Viber zauzima prostora u njihovim uređajima, koliko im je preotsalo memorije – i koliko memorije svaki pojedinačni čet ili razgovor zauzima.   

Korisnici će biti u mogućnosti da brišu nepotrebne fajlove time što će unutar svakog četa moći da izaberu one koje žele da izbrišu. Ovim će korisnik za sebe obrisati medijske fajlove poput video klipova, vizuala ili ostalog sadržaja – a da pritom medijski fajlovi drugih učesnika razgovora ostanu nepromenjeni. U slučaju da su drugi korisnici već preuzeli te fajlove kroz aplikaciju – oni će ostati bezbedno sačuvani u memoriji njihovih uređaja.  

“Veoma smo srećni što smo u mogućnosti da objavimo uvođenje naše nove funkcije za upravljanje memorijom, koja će omogućiti dostupnost i korišćenje aplikacije Viber od strane još šire korisničke publike širom sveta. Želja nam je da našim korisnicima omogućimo slanje koliko god poruka budu želeli članovima svojih porodica i bližnjima – a da pritom ne moraju da izdvoje ponekad i velika sredstva za nabavku novih uređaja”, istakao je Ofir Ejal, Izvršni direktor kompanije  Rakuten Viber. “Verujemo da će ova funkcija doneti značajne promene za naše korisnike – i pružiti im željeno iskustvo u raspolaganju memorijom i aplikacijom uopšte na njihovim trenutno korišćenim uređajima.” 

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Septembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia