Početna » Entertainment » PROCURELA OSMA SEZONA IGRE PRESTOLA!!!
Entertainment TV

PROCURELA OSMA SEZONA IGRE PRESTOLA!!!

PROCURELA OSMA SEZONA IGRE PRESTOLA!!!

Tek se završila sedma sezona “Igre prestola”, a Internet su već “preplavili” spojleri ČITAVE osme!


Da, korisnici Interneta, među kojima su pažljivi “čitači” Martinovih knjiga, ali i hakeri koji su napali HBO, zajedničkim snagama su objavili spojlere svih šest epizoda osme sezone serije.

Pogledajte, pa procenite – nama ovo deluje i verovatno, i neverovatno. Najpre, ima dosta “rupa” u scenariju, pošto ćete najpre pročitati da je neko umro, a onda, eto ga u spojlerima sledeće epizode, priča sa nekim drugim…

Ali, što se tiče razvoja i kraja priče, ovaj scenario ima smisla. Možda ne liči baš na nešto što bi Martin lično zamislio, ali iz ugla jednog televizijskog spektakla, može da prođe – red veličanstvenih borbi, red neočekivanih ili očekivanih smrti, red emocija…

Pa, da počnemo!

PRVA EPIZODA

Tormund i Džendri preživljavaju masakr na Zidu, lord Berik Donderion ostaje da se bori.

Deneris, Džon, Tirion, Davos, Brijena, Podrik, Pseto, Misandei, Varis i Teon stižu u Zimovrel. Džon i Arja se konačno ponovo sreću, Sansa i Deneris se upoznaju.

Sansa objašnjava Džonu šta se desilo sa Maloprstićem, Pseto govori Arji da je trebalo da ga ubije.

Juron Grejdžoj stiže u Kraljevu luku sa Zlatnom četom, Sersei ih upućuje da zauzmu Krajoluj jer joj je Robert svojevremeno rekao da je to utvrđenje koje je preživelo sve ratove u Vesterosu. Juron spava sa Sersei, ali otkriva Jari Grejdžoj da će njegovi “dobri prijatelji iz Bravosa” uskoro ubiti kraljicu.

U Zimovrelu, Sem i Džon se konačno ponovo sreću. Opet vidimo i Vrapčića, malog Roberta Erina. Severni lordovi nisu zadovoljni novonastalom situacijom, naročito mala Lijena Mormont koja otvoreno govori Deneris da je nikada neće nazvati “Vaša milosti”.

Teon i Bren razgovaraju kod svetog drveta, i mladi Stark oprašta mladom Grejdžoju sve što je uradio, ali mu ne otkriva kako to zna, odnosno kako je “video” da je on spasao Sansu.

U Volantisu, Melisandra govori Kivandri u hramu da je uspela u svojoj misiji, i ujedinila vatru i led. Džona naziva Obećanim princem, ali Crveni bog zahteva još jednu žrtvu. Melisandra, kojoj je zabranjeno da se ikada više vrati na Sever, mora da ode upravo tamo kako bi ispunila poslednji R’lorov zahtev.

Džejmi shvata da je Bron pošao za njim, zajedno idu da opozovu trupe Lanistera iz Brzorečja.

Tormund i Džendri stižu u Zimovrel, Džon je zbunjen jer mu se Bren nijednom nije obratio. Semvel dolazi i kaže mu da moraju da razgovaraju, Bren otkriva “bratu” da je video i borbu, i njegovu smrt, i uskrsnuće, i rođenje. Otkriva mu da je Targarjen.

DRUGA EPIZODA

Tormund i Džendri otkrivaju da je Zid pao, i da Kralj noći sada jaše “plavog” zmaja. Džon pokušava da okupi sve raspoložive borce da bi odbranili Sever. Džon odlazi u kriptu kako bi posetio svoju majku Lijenu, i ujaka koji se celog života pravio da mu je otac. Deneris primećuje da sa njim nešto nije u redu, mada joj nije rekao pravi razlog svoje distance. Poverava se Džori Mormontu da se Džon udaljio od nje, ali i da se ne oseća dobro.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia