Booking.com
Lepota i zdravlje Saveti

Probiticima protiv anksioznosti

Smanjite anksioznost za 23 sekunde: Vežba je kratka i EFIKASNA!

Šta vam prvo padne na pamet kad se spomene reč anksioznvima koji su povezani sa nervima centralnog nervnog sistema. Upravo zbog te veze upotrebom probiotika mogu se ublažiti simptomi uzrokovani anksioznošću.

Drugo pak istraživanje koje je sprovedeno u susednoj nam Mađarskoj otkrilo je da upalni procesi koji se odvijaju u crevima utiču na pojavu anksioznosti i depresije i da lečenje upale probioticima, vitaminima B i D te omega 3 masnim kiselinama značajno umanjuju simptome depresije i anksioznosti.

Ovo je zaista sjajno otkriće za sve one koji se godinama muče sa ovim poremećajima, koji se oslanjaju na antidepresive i svakog dana se suočavaju sa veoma dugačkom listom nuspojava koje oni sa sobom nose. Neki od veoma neugodnih nuspojava antidepresiva su: pomućen vid, zbunjenost, dezorijentisanost, vrtoglavica, poremećeno donošenje odluka, gubitak pamćenja, mučnina i još mnogo toga.

Da bi se još bolje razumeo uticaj probiotika na anksioznost potrebno je sprovesti još mnogo istraživanja, ali vi u svakom slučaju možete probati odmah jer vam probiotici ni u kom slučaju ne mogu naštetiti. Oni se preporučuju zdravim ljudima zbog postavljanja balansa između dobrih i loših bakterija u organizmu.

Pre nego počnete uzimati probiotike posavetujte se sa svojim lekarom jer nemaju svi probiotici isti sastav i neka vam preporuči one najbolje za ovaj slučaj.

(lifepressmagazin/pixabay)

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia