fbpx
Travel

Pristanište duša kombinuje šarm i čudne krike!

Zaljubljenik ste u misteriozne legende? Obožavalac prirodnih lepota? Planinarite? Tragom južne hemisfere vodimo vas na mesto koje maestralno objedinjuje pomenuta interesovanja i miri najviše estetske zahteve vaših čula. Zovu ga Pristanište duša.


 

Krenite putem kojim ćete poželeti da se vratite. Smešteno među čileanskim strmim liticama, Pristanište duša kombinuje očaravajući šarm i čudne krike. Legenda kaže da se u liticama Kukaa, malog ruralnog mesta u Čileu, osim zvukova koje proizvodi more, mogu čuti krici i molitve mrtvih duša, koje u Pristaništu duša čekaju skeledžiju Tempilkave da ih preveze do večnog konačišta.

Ovo divno mesto u liticama pripada opštini Ćonći i jedino je naseljeno mesto na zapadnoj obali ostrva Čiloe, na jugu Čilea. Naselje broji oko 450 stanovnika i tradicionalno čuva svoje legende i priče koje danas privlače planinare iz celog sveta u potrazi za magičnim mestom.

Da bi se stiglo do ovog mitskog mesta, koje se nalazi u oblasti Kukao, 40 kilometara od Ćonćija prema Pacifiku, treba preći nacionalni park „Čiloe“, planinareći više od sat vremena kroz guste šume, grmlje i biljke puzavice. Tokom te avanture planinar uživa u pogledu na strme obale i planine koje presecaju ostrvo. U dolini se nalazi jezero Uiljinko, u kom se sjedinjuju slatka voda iz parka i slana iz mora, gde se obavezno zastaje zbog pogleda na prelepi pejzaž.

Kada se stigne do cilja, treba biti oprezan, jer legenda kaže da, ako neko čuje mrtve duše iz Kukaa, ne sme pokušavati da priča sa njima niti da ih nazove „mrtvim dušama iz Kukaa“. U suprotnom, pošto prođe godinu dana, smrt će ga potražiti i postaće duša koja čeka svog skeledžiju. Ako se ipak plašite čudnih i neprijatnih zvukova, naš predlog je da se poslužite slušalicama i dobrom muzikom ili pak da se ka Pristaništu duša uputite sa svojom srodnom. Tada svi putevi bivaju lakši.

(redinfoportal/pixabay)

Loading...

Video nedelje

NIKOLA PETKOVIC - BEZOBRAZNA

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close