Booking.com
Zanimljivosti Lifestyle

Prirodni afrodizijak – LUBENICA!

Prirodni afrodizijak - LUBENICA!

Omiljeno letnje voće pored osveženja svakom muškarcu može produžiti erekciju i pokrenuti zdrave reakcije u organizmu.


Jedan od njih je citrulin koji utiče na otpuštanje azotnog oksida u telu. To opušta krvne sudove, baš kao što je to slučaj kod Viagre. Lubenica ima prednost da deluje na čitavo telo, a zbog opuštajućeg delovanja vrlo je učinkovita i kod žena. Najbolje ju je jesti zajedno s košticama jer i one sadrže brojne korisne sastojke koji se nadopunjuju s onima u sočnom crvenom mesu.

Na popisu prirodnih afrodizijaka našla su se i morska jaja koja su bogata jodom i zato imaju vrlo specifičnu aromu. Preseku se i jedu sirova kašikom, a najbolje ih je konzumirati same. Zbog minerala koje sadrže morskom jajetu se pripisuje da jača muškost i deset puta više nego sirove kamenice. Osim jodom, bogata su selenom, hromom, cinkom i kobaltom.

Najpoznatiji i najdelotvorniji afrodizijak su kamenice ili ostrige, a priča kaže da je Kazanova svoj seksualni nagon podsticao jedući te školjke. Ostrige se poslužuju i jedu isključivo sirove, s ledom i limunom, a mogu se pripremati kao zapečene, na gradele, sa testom i  u rižotu.

Međutim, i ostale školjke poput dagnji, sadrže aminokiseline koje utječu na porast polnih hormona. Osim sirove, dagnje se mogu pripremati na na čak 120 načina, a između ostalog na buzaru, u rižotu, s testeninama i u picama kao dodatak.

Afrodizijakom se smatraju i divlje špargle. Bogate su vitaminom E, koji je poznat kao vitamin plodnosti. Rastu kao samonikle biljke u priobalju, a spremaju se na salatu s tvrdo kuvanim jajima i na omlet.

Sočni med i orašasti plodovi daju snagu i podsticaj, a utiču pozitivno na emocije među partnerima.

Afrodizijačka sredstva pripisuju se i tartufima, koje zovu crnim dijamantima, a najviše ih ima u Istri u Hrvatskoj. Reč je o vrsti gljiva jedinstvene arome koje rastu ispod zemlje. Beli tartuf ima jaču aromu i intezivnijeg je ukusa i mirisa od crnog, a najbolje ga je jesti sveže naribanog na hranu.

 

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia