Uglavnom se pretpostavlja da muškarci češće varaju od žena. Međutim, istraživanja su pokazala da je postotak varalica relativno izjednačen na obe strane. Ipak, postoji jedna bitna razlika: ispitivanja su pokazala da puno žena počini preljubu kako bi pokrile svoje emotivne potrebe. Kod muškaraca je češće reč o telesnim potrebama koje žele utišati aferom ili seksom za jednu noć. A postoje i neke iznenađujuće karakteristike koje imaju mnogi preljubnici.

Preljubnici su često srećni u svojim vezama

Čovek bi pomislio da ljudi varaju tek onda kad im nešto ne valja u vezi te kad su frustrirani. Ali to nije uvek slučaj. Prema rezultatima istraživanja Sveučilišta Rutgers, 56 posto muškaraca i 34 posto žena koji počine preljubu zapravo su srećni u vezi. Razlog za prevaru je (na primer) emocionalna čežnja ili nezadovoljene seksualne želje.

Žene češće varaju u plodnim danima

Činjenica da za vreme plodnih dana raste seksualna želja kod žena nije ništa novo. Kod nekih je žena u tom razdoblju žudnja toliko velika da naprave preljubu, tvrde naučnici.

Preljubnici varaju obično s nekim koga poznaju

Ako te je prevario, verojatno bi mu lakše oprostila kad bi se radilo o spontanom seksu za jednu noć. Međutim, stvarnost obično izgleda drugačije. Brojna ispitivanja pokazala su da većina preljubnika ima aferu s nekim koga već poznaje. Čak 85 posto svih afera događa se među kolegama, prijateljima ili komšijama.

(miss7/pixabay)