Booking.com
News Event Srbija

PRAZNIK ZA VINPOPIJE: Otvoren Vrnjački festival vina!

vino

Predsednik opštine Vrnjačka Banja večeras je i zvanično otvorio drugi po redu Vrnjački festival vina, koji pretenduje da postane vodeća vinarska manifestacija u centralnoj Srbiji


Festivalu prisustvuje veliki broj izlagača ali i publike iz čitavog regiona, a manifestacija interesovanjem, ambijentom i atmosferom pretenduje da postane jedna od vodećih u centralnom delu Srbije.

Inostranim i domaćim izlagačima i gostima dobrodošlicu je poželeo predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović koji je istakao značaj održavanja ovakvih manifestacija u Srbiji zbog pozicioniranja naše zemlje na vinskoj mapi sveta.

298472343 755035108885007 80653224078714677 nUčešće u manifestacviji uzelo je 35 vinarija od čega pet regionalnih i još 30 za koje organizator smatra da su među najznačajnijim iz Srbije, potom pet proizvođača rakija, isto toliko štandova sa delikatesima, a za lakšu orjentaciju tu je i veliki štand TO Vrnjačka Banja.

Veliki broj kvalitetnih vinarija koje već posluju ili su u nastajanju u krugu cirka 100 kilometara oko Vrnjačke Banje garancija su daljeg uzleta ovog festivala na otvorenom koji će i ove godine, osim odličnim izborom vina biti obogaćen dodatnim sadržajima širenja vinske kulture.

Spoj vinske i banjske kulture uz zvuke urbanih bendova, klasičnih kvarteta i drugih zabavnih sadžaja ispuniće i tri specijalne radionice.

PRESSSERBIA

 

About the author

Dalibor Katic

Novinar je sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u medijima. Stotine ekskluzivnih priča, ali i brojni intervjui sa domaćim i svetskim zvezdama samo su deo njegove novinarske karijere.

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia