Booking.com
Početna » News » Poznatim pesnikinjama nagrade za promociju romskog jezika
Kultura News

Poznatim pesnikinjama nagrade za promociju romskog jezika

Poznatim pesnikinjama nagrade za promociju romskog jezika

Povodom „Međunarodnog dana romskog jezika“ koji se obeležava 5. novembra, nedavno je u u beogradskom Etnografskom muzeju predstavljena antologija pesama „Beogradski fijaker“ Udruženja romskih književnika, kad su dodeljena priznanja i zahvalnice učesnicima u programu i prijateljima ovog udruženja.


Tim motivom, nacionalni savet romske nacionalne manjine je u saradnji sa Udruženjem romskih književnika i Međunarodnim institutom za romološke studije podržao ovaj događaj i samu promociju romske proze, poezije, aforizama i satire.

Poznatim pesnikinjama nagrade za promociju romskog jezika Događaju su prisustvole brojne ličnosti iz različitih sfera, domaće pesnikinje Maja Herman Sekulić, Božica Velousis, Gordana Vlajić… ali i Regina Resta osnivač udruženja „Verbumlandiart“, Dušica Milanović, Gordana Šolević, Aleksandar Čotrić, Alma Rizmanović, Doc. Dr Snežana Vuković i mnogi drugi.

Učesnici događaja i prijatelji Romskog udruženja književnika su nagrađeni posebnim priznanjima i zahvalnicama, a posle uručene zahvalnice, Božica Velousis je pročitala svoje stihove namenjene ovom danu i rekla da se nada da će biti više sličnih događaja koji su posvećeni Romima i njihovom jeziku.

Poznatim pesnikinjama nagrade za promociju romskog jezika Za učešće na manifestaciji, kao i za doprinos u promociji romskog jezika, direktor Udruženja romskih književnika, Zlatomir Jovanović, i predsednik Svetske organizacije Roma, Jovan Damjanović, takođe su uručili priznanja predstavnicima Ministarstva prosvete i Ministarstvu kulture.

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Vrnjačka Banja- Mesto ljubavi (Official video)

Prijatelji sajta

BG ONLINE

Kalendar

Decembar 2023
P U S Č P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia