fbpx
Event Festival News

Porodični festival: Nakon oca, i ćerka predstavlja Island na Evroviziji!

Porodični festival: Nakon oca, i ćerka predstavlja Island na Evroviziji!

Ovogodišnja evrovizijska predstavnica sa Islanda SVALA će napraviti značajan istorijski momenat kad bude izvodila njenu pesmu pod nazivom Paper u prvoj polufinalnoj večeri 9. maja.


Njen otac Bjorgvin Halldorsson je takođe nastupao na Evroviziji 1995 godine u Dablinu sa pesmom Nuna, što je čini ponosnijom njen nastup sledeće nedelje u Kijevu.

Jako je interesantno da gledam svoju ćerku sad na takmičenju. Mislim da proživljavam istu dozu stresa kao što sam te 1995 godine. Ali sam jako ponosan na svoju ćerku Svalu – rekao je njen otac.

Na nacionalnom takmičenju u Rejkjaviku, Svala je predstavila pesmu i na islandskom jeziku, dok je u finalnom nacionalnom izboru predstavila pesmu na engleskom jeziku, kao na jeziku na kojem bi volela da se predstavi na takmičenju u Kijevu i samim tim odnela pobedu. Island je prvi put ove godine imao internacionali žiri koji je bio sačinjen od profesionalaca iz muzičke industrije. To su bili švedski pobednik Evrovizije Mans Zemerlow, Milica Fajgelj kao muzički menadžer i PR na Evroviziji, Bruno Berbers iz Francuske, koji je član žirija u francuskom takmičenju The Voice kao i na Evroviziji, Julia Zemiro iz Australije kao voditelj. Većina glasova je bila ujednačena te je Svala sa ponosom zemlje pobedila.

Poslušajte predstavnicu Islanda:

Svala je jedna od izvođača sa najviše samouverenosti što se tiče uživo izvođenja i lakoće pevanja. Pri dolasku u Kijev je imala poteškoće sa prtljagom, te je njen kofer izgubljen ali na kraju i srećno nađen i sigurno joj predat. Na Evroviziji će nositi beli kostim dizajniran od strane američkih dizanjera iz Los Anđelesa, i nastup će biti sličan kao sa nacionalnog izbora, osim što su izmenili poneke uglove kamera. Biće sama na sceni sa prelepim vizualnim efektima na Led ekranima i specifičnu koreografiju koju će izvoditi sama na sceni.

Pesma Paper je vrlo lična pesma i govori o mojim ličnim poteškoćama i anksioznošću koju sam imala u svojim 20 godinama. Cela produkcija pesme, cela ideja i koncept su od strane mene, mog muža i našeg malog tima, te je ovo vrlo ličan projekat za mene i ponosna sam što mogu predstaviti Island.” – rekla je svala. 

Snimak sa poslednje probe:

Loading...

Video nedelje

SANDRO X CACHE X PANCHA - TO JE TAJ LAJF

REZERVIŠITE SMEŠTAJ ZA VAŠE SLEDEĆE PUTOVANJE

Booking.com

LAJKUJTE NAŠU FACEBOOK STRANICU!

Uživajte u odličnom ROYAL WELLNESS CENTRU!

AUTO PLAC “DB AUTO”-ODLIČAN IZBOR POLOVNIH AUTOMOBILA

[booking_product_helper shortname=”booking search box”]

Close