Booking.com
Entertainment Lepota i zdravlje Saveti Zanimljivosti

Pokušajte na ovaj način da doživite savršen orgazam

Savrsen orgazam 1

Od svih sila u čoveku, seksualna energija je najmoćnija i ogleda se ne samo u seksualnom odnosu nego u svim našim aktivnostima, premda toga nismo svesni. Najmoćniji trenutak u seksualnom odnosu je orgazam, jer upravo tada seksualna energija doseže tačku najveće snage. Prema verovanju drevnih taoističkih (kineskih) ali i tantričkih (indijskih) mudraca, ključ zdravlja, sreće i duhovnog rasta je u osveštavanju, upravljanju i transformisanju te energije.


Orgazam je energetsko ritmično pulsiranje koje kod prosečnog čoveka traje 8-10 sekundi. Najviše se oseća u genitalnom području, ali može da se doživi u celom telu, naročito ako svladamo osnove o kretanju energije za vreme seksa.

To je najjače lično iskustvo, jer nijedno drugo nije toliko koncentrisano i snažno. Ne radi se samo o osećaju zadovoljstva. Sva naša čula su pojačana, prestaju sve mentalne fluktuacije i živimo potpuno u sadašnjem trenutku.

U vođenju ljubavi, energija se zapravo neprestano menja između partnera. Pošto su muškarci i žene utelovljenje suprotnih polova, muški polni organ je pozitivno nabijen (jang) a ženski negativno nabijen (jin), odnosno ženski srčani centar je jang a muški je jin. Dakle, kad su u neposrednoj blizini, među njihovim suprotnim energetskim polovima stvara se jako magnetno polje, što rezultira ekstatičkim seksualnim iskustvom.

Viši i niži orgazam

Većina nas u zapadnom društvu poznaje ono što istočnjački mudraci nazivaju “nižim” orgazmom. Kod nižeg orgazma aktiviraju se samo neki organi i žlezde, a senzacije su najsnažnije na genitalnom području pa se zato naziva i genitalni ili spoljni orgazam. Za vreme i nakon nižeg orgazma dolazi do velikog gubitka seksualne energije. Sva energija koju ste probudili za vreme seksa odlazi iz tela kroz genitalije.

Nasuprot tom nižem, postoji i viši orgazam koji je moguće postići tekom svesnog vođenja ljubavi. Kod te vrste orgazma aktiviraju se svi unutrašnji organi i žlezde, pa se senzacije osećaju kroz celo telo. Za vreme višeg orgazma nema gubitka energije i samo iskustvo je mnogostruko jače od nižeg orgazma. To je potpuni orgazam koji vodi par na viši nivo zadovoljstva, uvećava seksualnu energiju i razvija dublju povezanost među partnerima.

Njime se takođe postiže zdravlje i podmlađivanje, jer seksualna energija ima neverovatnu sposobnost regeneracije i isceljivanja. Dok niži orgazam traje samo nekoliko sekundi, viši orgazam može da traje znatno duže i možete ga tokom jednog susreta iskusiti koliko god puta želite.

Pokušajte na ovaj način da doživite savršen orgazam
FOTO: THINKSTOCK

“Muškarac i žena mogu postati jedno kad shvate da je proticanje seksualne energije među njima kontinuirano i da pripada njima oboma”, piše u svojoj knjizi Mantak Čia.

“Kad razmena čija dosegne određeni intenzitet i ravnotežu, tela dvoje ljubavnika počnu da pulsiraju… Osećaj tela tada nestaje. Odjednom ste stub pulsirajuće energije koja je u delikatnoj ravnoteži s energetskim poljem vašeg ljubavnika. To je potpuni orgazam tela i duše… Mnogi muškarci to iskuse ali tek nekolicina nih uspe da zadrži taj osećaj, jer isprazne energiju iz svoje polovine magnetnog polja kroz ejakulaciju. To nije pravi orgazam… U pravom orgazmu i muškarac i žena nastavljaju da pulsiraju zajedno, a njihova seksualna energija čini puni krug, protičući između njihova dva magnetna polja….”

Muški i ženski orgazam

Pitate se kako dostići to potpuno orgazmičko jedinstvo? Najpre je potrebno da znate neke osnove. Budući da su muškarci više jang, a žene jin, različit je način na koji se njihova seksualna energija budi, kreće i doseže vrhunac. Muški orgazam je poput strmog planinskog vrhunca, dok je ženski poput doline s brežuljcima. Takođe, na različit način gube seksualnu energiju.

Seksualna energija žene je poput vode, polako se budi i zagreva, dugo ostaje topla i sporo se hladi. To se ogleda kroz njeno kretanje koje započinje od usta, zatim se spušta na dole, u grudi, i na kraju u vaginu. Seksualna energija muškarca je poput vatre, jako brzo se zapali, snažno gori i potom zagasi. Njeno kretanje je obrnuto, od polnog organa, prema gore i napolje. Baš zbog toga muškarcu u proseku treba četiri minuta da doživi orgazam, dok ženi treba 12, što je tri puta više. Iz ovoga je jasnije zašto je toliko teško postići istovremeni orgazam i zašto žena često ostane nezadovoljena u potpunosti.

Ukoliko muškarac želi da zadovolji ženu, kažu istočni mudraci dalje, pre samog seksualnog čina svojom vatrom mora najpre njenu vodu da dovede gotovo do ključanja. Ključ je, dakle, duga i zadovoljavajuća predigra. Dakle, sa seksualnim činom treba početi tek kad je žena potpuno spremna: kad joj je disanje ubrzano, kad strastveno ljubi i grli muškarca i kad poteku njeni sokovi.

Kod muškarca energija za vreme orgazma ima prirodnu tendenciju kretanja prema gore i prema van, iz tela, što rezultira ejakulacijom. Dok mnogi to smatraju prirodnim, istočni učenjaci taoizma i tantre smatraju da je to veliki gubitak ne samo hranljivih stvari, već i ogromne količine životne energije. Kada muškarac i žena žele da zažnu dete, prirodno je i normalno da muškarac izbaci seme da bi oplodio jajnu ćeliju žene. No, ako ne žele da začnu, nema potrebe da izbacuje svoje seme, jer time gubi puno energije.

Prema nekim izvorima, u samo jednoj kašičici semena koje muškarac izbaci ejakulacijom, nalazi se hranjivih stvari vrednosti 10 limuna, dva velika odreska i osam jaja. Nije ni čudo što osećaju umor i veliku potrebu za hranom nakon seksa. Muškarci bi trebalo da nauče da ne izbacuju seme, već da ga sačuvaju i vrate orgazmičku energiju u telo. To ne znači da moraju da se odreknu orgazma, jer uprkos uvreženom mišljenju, ejakulacija i orgazam nisu jedno te isto. Muškarac može da postigne orgazam bez da ejakulira. Za to postoje relativno jednostavne tehnike koje zahtevaju malo dobre volje i discipline.

Pomoću njih muškarac postiže (i pruža) još veće zadovoljstvo, a da pritom ne gubi dragocenu energiju. Ipak, treba znati da nije dovoljno voditi ljubav na klasičan način i na kraju seksualnog odnosa se jednostavno suzdržati od ejakulacije, jer kroz duži period to može dovesti do akumulacije previše energije u polnim organima, što može prouzrokovati probleme s prostatom. Muškarac mora da nauči kako da usmeri tu nakupljenu seksualnu energiju prema glavi i dalje da kruži čitavim telom.

Kod žene energija orgazma se prirodno kreće prema dole i prema unutra, u telo. To je njena velika prednost, jer kroz seksualni odnos ne gubi svoju energiju već se dapače njome puni. Što više puta doživi orgazam u seksualnom susretu, to će imati veće dobrobiti i više energije. Time ima mogućnost iskusiti neiscrpno seksualno zadovoljstvo.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: 321Srbija – Official video 2024.

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia