Booking.com
Početna » Event » Festival » Počeo 47. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (FOTO)
Event Festival

Počeo 47. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

Počeo 47. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji
Foto: 321Srbija/Ognjen Mladenović

U Vrnjačkoj Banji je otvoren 47. Festival filmskog scenarija. Do 17. avgusta publici i žiriju biće prikazano 15 od 39 domaćih igranih ostvarenja, nastalih između dva festivala.


Festival filmskog scenarija na Letnjoj pozornici otvorio je Đorđe Milosavljević, scenarista i ovogodišnji nosilac “Zlatnog pera Gordana Mihića”.

Počeo 47. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji Glumac Rade Ćosić, koji se pojavljuje u i fantastičnom promotivnom spotu za Vrnjačku Banju, put u karijeri predstaviće se i kao scenarista na 47. izdanju Filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, a reč je o filmu "Ko živ, ko mrtav".
Foto: 321Srbija/Ognjen Mladenović

U zvaničnoj konkurenciji za nagradu ove godine je 15 filmova, pet će biti premijerno prikazani, a tri su filmovi iz produkcije RTS-a.

U okviru pratećeg programa Festivala, biće održana Letnja škola dramaturgije,  Letnja škola filmske kritike i Simpozijum o delu Gordana Mihića.

Festival se završava 17. avgusta kada će biti uručene i nagrade žirija koji ove godine čine Nataša Drakulić, Saša Radojević i prošlogodišnji laureat Festivala Srđan Dragojević.

Glumac Rade Ćosić put u karijeri predstaviće se i kao scenarista

Glumac Rade Ćosić, koji se pojavljuje u i fantastičnom promotivnom spotu za Vrnjačku Banju, put u karijeri predstaviće se i kao scenarista na 47. izdanju Filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, a reč je o filmu “Ko živ, ko mrtav”.

Počeo 47. Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji
Foto: 321Srbija/Ognjen Mladenović

Izvor: PRessSerbia

PRess Serbia