Booking.com
Entertainment Društvo Event Festival News Sport Srbija Zanimljivosti

POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON

POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON
Foto: Ivana Čutura

21. septembar, Palić


Manifestacija Vinski maraton će po treći put biti održana 21. septembra na Paliću. Veliki uspeh prva dva Vinska maratona pokazao je da manifestacija ima potencijal da bude među najvažnijim i najposećenijim u Srbiji.

POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON
Foto: Ivana Čutura

Vinski maraton je manifestacija koja spaja naizgled nespojivo – trčanje, vino, muziku, gastronomiju i zabavu i namenjena je svima koji žele da se sa porodicom i prijateljima zabave i uživaju u trčanju ili šetnji kroz prirodu, gde ih u prelepo uređenim vinogradima i vinarijama očekuju odlično vino, gastronomski specijaliteti i muzika.

POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON
Foto: Szerda Zsofia

Od svog prvog izdanja Vinski maraton je imao međunarodni karakter, tako da su pored trkača iz cele Srbije, na vinskoj stazi trčali i takmičari iz Nemačke, Velike Britanije, Amerike, Brazila, Kazahstana, Turske, Singapura, Češke, Crne Gore, BiH, Slovenije, Mađarske, Hrvatske i drugih zemalja. Novina prošle godine je bio festival sira Vojvodina Cheese Fest, a ove godine će biti dvostruko veći broj izlagača, koji će svoje najbolje sireve ponuditi učesnicima Vinskog maratona i na okrepnim stanicama i u Degustacionoj zoni.

POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON
Foto: Nemanja Stojanović

I ove godine će biti organizovane dve trke – Vinska trka (21,1 km) i Trka uživanja (10 km), a kostimirani trkači će pokazati da trčanje nikada nije bilo zabavnije. Posle trka takmičare i sve posetioce očekuju: besplatni koncerti, zabavna takmičenja, degustacije vina, vinske radionice, vožnja vinskim brodom, vinske ture, provod u čardi i vinski piknik. Na sajtu manifestacije www.vinskimaraton.rs se nalaze sve informacije o načinu prijave i promotivnim cenama za rane prijave za učešće na ovim zanimljivim trkama.

POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON
Foto: Ivana Čutura

     U Srbiji su mnoge regije poznate po svojim vinogradima i kvalitetnim vinima, a upravo palićke vinarije su odlučile da otvore svoje vinograde kroz koje će trčati učesnici trećeg Vinskog maratona u Srbiji. Vinski maraton je manifesatacija koja je izuzetno važna za turističku destinaciju Palić jer pruža učesnicima mogućnost da uživaju u našoj prirodi, u vinima i vinogradima, kao i gastronomiji. Manifestacija svake godine beleži sve veću popularnost i nama je drago da možemo da ugostimo goste iz zemlje i inostranstva. Na ovaj način se šalje najlepša razglednica  Palića! ”, rekao je Nebojša Daraboš, direktor Parka Palić.

POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON
Foto: Ivana Čutura

Vinski maraton će doneti svoj karnevalski duh i u Beograd, u sklopu svoje velike promocije, u junu mesecu, na jednoj prelepoj i nesvakidašnjoj lokaciji, a o čemu će uskoro biti objavljeno više informacija.

POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON
Foto: Ivana Čutura

Ispunjeni su osnovni ciljevi koje su od početka podržali, pored Parka Palić i Turističke organizacije Srbije, i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a od prošle godine i Pokrajinska vlada, tako da će ove godine Vinski maraton zauzeti važno mesto na mapi kulturno-sportskih dešavanja u zemlji i regionu.

POČELE PRIJAVE ZA TREĆI VINSKI MARATON
Foto: Ivana Čutura

Vinski maraton na Paliću je prilika da se uverite zašto su ovakve manifestacije glavna atrakcija najpoznatijih vinskih regiona u svetu.

 

Kontakt za odnose sa javnošću:

Anja Zelić, 063/315209

Organizator:                                            www.vinskimaraton.rs

Udruženje Vinski maraton                https://www.facebook.com/vinskimaratonpalic/?fref=ts

Park Palić d.o.o.

 

Uz podršku: 

              

  • Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija
  • Autonomne Pokrajine Vojvodine
  • Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
  • Turističke organizacije Srbije
  • Privredne komore Srbije

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: Princ – Ajša (Official Video)

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia