Booking.com
Početna » Travel » Planirate putovanje na duže? Bez ove 3 stvari ne krećite na put!
Travel

Planirate putovanje na duže? Bez ove 3 stvari ne krećite na put!

Ako ste sezonski turista ili putnik koji prvi put putuje, postoje stvari koje se smatraju za osnove pri bilo kom pakovanju. Ako planirate putovanje na duže, bez ovih stvari ne krećite na put.


 

Pored pasoša,ličnih dokumenata i novca, pakovanje torbi za putovanje može izgledati kao zadatak za stručnjake, baš zbog toga je lista stvari neophodna da putujete pametnije, praktično za sve situacije!

Slojevita odeća, naravno

Slojevi se preporučuju za gotovo bilo koju vrstu putovanja, ali lep set slojevite odeće, pažljivo izabran, može da stvori više odevnih predmeta za vikend, a možda upotrebite samo par.

Započnite s jednim parom pantalona, jer mogu biti upareni sa više majica. Ako volite boju, koristite nekoliko komada kao akcente.

Najveća i najviše frustrirajuća stvar prtljaga je koliko pari cipela treba da ponesete u velikoj meri zavisi od dužine vašeg odmora, ali predlažemo da tri para budu razumni prosek za putovanje od 1-2 nedelje.

Važnija od volumena je svestranost, pa se pobrinite da ne zalazite u planinarenje u štiklama tako što ćete poneti par cipela za svaku realnu priliku svog putovanja.

Punjači i dodatni kablovi

Ako ste poput većine ljudi i napunite telefon svake večeri na istom mestu, lako možete zaboraviti svoj punjač tokom pakovanja.

Ali putovanje bez punjača za telefon je užasna greška, pogotovo kada vidite koliko koštaju na aerodromima i u turističkim gradovima.

Stavite ovaj predmet na svoju trajnu listu pakovanja, ili još bolje, zadržite dodatni pribor u svom koferu u svakom trenutku.

Samo nekoliko aviokompanija pruža USB priključke za punjenje uređaja tokom leta, tako da ako želite da pogledate dugometražni film tokom leta, a da ne morate da provedete prvih 30 minuta pri dolasku na aerodromu vraćajući bateriju u dvocifrenu cifru, obavezno spakujte prenosnu bateriju.

Lična higijena

Borba sa izgubljenim prtljagom je stvarna i poslednja stvar na koju ćete želeti da naletite i da potrošite novac na sve sitne toaletne potrepštine koje bi trebalo da imate dok ne budete ponovo povezani sa svojim stvarima.

Zato je ovo verovatno i najbitniji deo vašeg prtljaga.Ako zaboravite pastu za zube, nije velika stvar – to je jedna od onih stvari koju će hoteli obično davati besplatno ako pitate na recepciji.

Ali ako kampujete ili ste deo određenog brenda i ukusa, bolje je da spakujete svoje.

Ako ne planirate putovanje na pusto ostrvo, verovatno ćete moći da odaberete popularne brendove šampona ili losiona za sunčanje u gotovo bilo kom delu sveta.

Još manje kozmetike znači da će biti manje verovatno da ćete naći eksploziju mirišljavih tečnosti koje pokvare sve u vašem koferu kad stignete na svoje odredište.

Ako zaista ne možete živeti bez te posebne kreme za lice, pokušajte da uzmete samo onoliko koliko vam treba za vaše putovanje i ništa više.

Na taj način možete odbaciti praznine i spremiti dodatni prostor za prtljag tokom svog putovanja kući.

(24sedam.rs/pixabay)

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

PRess Serbia