Booking.com
Početna » Travel » “Phoenix House” je kuća sa najneobičnijim pogledom
Travel

“Phoenix House” je kuća sa najneobičnijim pogledom

Feniks haus je mala kuća koja više podseća na svetionik nego na pravi dom, a domaćini osim smeštaja nude i detoksikaciju duha i tela…


 

Kućica s pogledom na “more” stvrdnute lave zasigurno je neobična. Nalazi se na južnoj strani ostrva, kraj jednog od najaktivnijih vulkana na Havajima.

Kilauea ima burnu prošlost eruptiranja koja je počela 1823. godine, a često izlivanje lave izazvalo je rast brojnih endemskih vrsta. Prema verovanju ostrvljana, Kilauea je dom boginji vatre, munje, vetra i vulkana.

Feniks haus minimalistička je kuća koja više podseća na svetionik nego na pravi dom. Domaćica Džejd kaže kako je njen smeštaj od 40 metara kvadratnih idealno mesto za razmišljanje o životu, meditaciji i promeni života.

Kako bi postakli svoje goste na životni zaokret, Džejd koja radi kao učiteljica joge i njen partner Dani prema željama gostiju organizuju lečenje zvukom gonga, detoksikaciju, privatne sate kundalini joge, duhovno čišćenje, ali i iznajmljivanje automobila i prevoz sa aerodroma. Noćenje u kući naplaćuju oko 735 eura po danu.

Nalazi se šest kilometara od vodopada lave koji se obrušava u okean i čini prizor za pamćenje. Pre posjete dobro je proveriti u kojoj je fazi vulkan.

Kućica na lavi koristi solarnu energiju kako biste mogli da napunite baterije mobilnih telefona i fotoaparata, a za tuširanje je osigurana kišnica. Kao jednu od prednosti ističu brzinu interneta, pa nema poteškoća sa stavljanjem fotografija na društvene mreže.

(putokaz.me/cntraveler.com)

About the author

Renata Kulic

Diplomirani novinar/žurnalista sa dugogodišnjim iskustvom u medijima. Za portal PRessSerbia.com piše nekoliko godina i to u rubrici "Lifestyle"

Add Comment

Click here to post a comment

PRess Serbia