Booking.com
VIP Estrada

Pevačica o diskriminaciji na estradi: “Rekao mi je da moram da se trudim mnogo više nego obična devojka”

Pevačica o diskriminaciji na estradi: "Rekao mi je da moram da se trudim mnogo više nego obična devojka"
Foto: Instagram

Pevačicu Zejnu Murkić javnost je upoznala dok je bila članica grupe „Luna“, a prošle godine se pojavila na „Izboru pesme za Evroviziju“ i oduševila fanove.


Zejna će i ove godine učestvovati u „Izbor pesme za Evroviziju“, a sada je otkrila zbog čega se ne pojavljuje često u medijima.

– Ja sam od malih nogu znala da ću biti pevačica, to više nije moj posao već moj stil života. Desi se da u nekom periodu proradi taj adrenalin u meni da se baš posvetim pevanju, a onda mi dosadi. Sa druge strane moram da napravim balans da mi se to ne desi da bih mogla da postignem sve, pogotovu što imam dete. Imam već pet gotovih pesama, imam pesmu za Beoviziju, pa imam dva dueta i još jednu moju pesmu. Nisam neko ko se toliko prezentuje, nisam za to da se stalno pojavljujem, u redu mi je da se pojavim na televiziji kada je nešto važno kada imam nešto da predstavim, a ne samo da se slikam i kao budem lepa – rekla je pevačica i otkrila da aktivno nastupa na svadbama i veseljima.

– Imam dva menadžera, jedan je srpski menadžer a drugi je romski, tako da radim kod nas ali više radim preko i romska veselja o kojima se toliko priča sada. To jako volim, lepo je, luksuzno je, ima nas mnogo, žurka…Tu jedino mogu da ostanem duže jer ta veselja dugo traju. Kod nas u Srbiji se deli muzika, ja smatram da muzičar treba da zna sve da peva i ja sam osoba koja peva iz duše i zato mogu svaki žanr da otpevam.

Pevači tvrde da je teško pevati na takvim emisijama, a pevačica priznaje kako se ona snalazi na tezgama.

– Mislim da imaju razvijeniju muzičku inteligenciju, sa druge strane jako su strastveni, kada Romi pevaju oni to rade od srca i zato je to tako iskreno – dodaje ona i odgovara na pitanje da li je i sama doživela neku vrstu diskriminacije:

– Ima toga, baš mi je rekao jedan moj dobar drug „Ti moraš da se trudiš mnogo više nego neka obična devojka, jer ti moraš deset puta više da dokažeš sebe jer si ti ono što jesi“. Meni nije problem da kažem i ciganin jer jesam mnogo toga. Ja sam osoba koja nema predrasude, to sam što jesam. Ljudi treba da prevaziđu te neke klišee i predrasude i da budu ponosni na ono što jesu – zaključila je Zejna u emisiji Grand Magazin.

About the author

Jelena Filipovic

Novinar sa bogatim radnim iskustvom. Piše za više rubrika portala PRessSerbia

Dodajte komentar

Kliknite ovde da ostavite komentar

PRess Serbia