Booking.com
Travel

Pet od 10 u Evropi: Izbegavajte ove aerodrome za praznike jer su proglašeni za najstresnije na svetu!

Svetska zdravstvena organizacija poručuje da su putovanja ipak bezbedna!

Ova godine se već pokazala kao izazovna avio-saobraćaj, s avio-industrijom pogođenom štrajkovima, tehničkim kvarovima i vremenskim nepogodama. Mnogi putnici stoga sa strepnjom razmišljaju o putovanju za uskršnje praznike koji nam predstoje.


 

Da bi vaše putovanje bilo malo opuštajuće, razmislite o izbegavanju sledećih aerodroma, koji su rangirani kao najstresniji na svetu.

Parametri za odabir najstresnijeg aerodroma na svetu

Studija koju je u objavila veb stranica za savetovanje o vizama VisaGuide.World rangirala je najstresnije aerodrome na svetu.

Istraživanje je ispitalo 1.642 putnika u vazdušnom saobraćaju 53 različite nacionalnosti koji su obavili najmanje dva međunarodna putovanja avionom tokom prošle godine

Pitali su ih koji aspekti putovanja avionom ih najviše naglašavaju. Ispostavilo se da su to:

  • veliki broj putnika
  • veliki aerodromi koji su često otežani za navigaciju zbog svoje veličine
  • prenatrpani aerodromi
  • učestalost kašnjenja letova
  • udaljenost od centra grada

Koristeći ove navode, sajt VisaGuide.World je rangirao aerodroma koristeći pet faktora:

  • ukupan broj putnika
  • veličinu aerodroma u kvadratnim metrima
  • gustinu putnika po kvadratnom metru
  • udeo godišnjih kašnjenja
  • udaljenost centra u kilometrima

Najstresniji aerodrom na svetu

Londonski Getvik, drugi najveći aerodrom u Velikoj Britaniji, pokazao se kao najstresniji aerodrom na svetu kroz koji se putuje.

Iako je broj putnika koji koriste Getvik ispod proseka u poređenju s drugim aerodromima, on ima jednu od najvećih ocena gustine putnika. Njegov procenat godišnjih kašnjenja je drugi po veličini među prvih deset, a udaljenost od centra grada (43 kilometra) najveća je.

Pet od 10 najstresnijih aerodroma na svetu su u Evropi

Turski aerodrom Istanbul je na drugom mestu. Najprometniji je u Evropi sa 64.289.107 putnika zabeleženih 2022. godine, što ga čini sedmim najprometnijim aerodromom na svetu. Putnici tvrde da se često suočavaju s poteškoćama u navigaciji aerodromom zbog njegove ogromne veličine – preko 76 miliona kvadratnih metara.

Nemački aerodrom u Minhenu zauzeo je treće mesto. Zabeležio je manje od polovine putnika u Istanbulu iste godine – 31.642.738 putnika. Ali veličina minhenskog aerodroma je pet puta manja od aerodroma u Istanbulu.

Međunarodni aerodrom Denver u Sjedinjenim Državama je na četvrtom mestu, a peto mesto zauzima još jedno britansko čvorište, aerodrom Hitrou.

Šesto mesto pripalo je Međunarodnom aerodromu Los Anđeles, a slede Međunarodni aerodrom Rim-Fjumičino, Međunarodni aerodrom Dalas Fort Vort, Međunarodni aerodrom Džon F. Kenedi i Međunarodni aerodrom O’Hare.

(24sedam.rs/pixabay)

PRessSerbia VIDEO NEDELJE: TEYA DORA – RAMONDA

Prijatelji sajta

omladinska zadruga indeks
BG ONLINE

Kalendar

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Odaberite vašu sledeću destinacijuBooking.com

PRess Serbia